over ons | adverteren | sitemap | contact

Provinciale Staten besluiten over Voorjaarsnota en Windpark Bommelerwaard


Deel deze pagina

Ligt de provincie Gelderland op koers met de uitvoering van het coalitieakkoord? Hoe zit het met het geld voor de doelen van dit jaar? Blijft er voldoende budget over voor toekomstige plannen? Het gaat goed met de Gelderse economie en de baten (inkomsten) van de provincie. Is het daarom nodig om het percentage opcenten (motorrijtuigenbelasting) aan te passen? Of juist niet?

Provinciale Staten besluiten over de Voorjaarsnota en diverse andere voorstellen van Gedeputeerde Staten. De vergadering is op 3 en 4 juli 2018. De Voorjaarsnota is onderdeel van de begrotingscyclus. Het is het laatste moment waarop de Gelderse Staten de financiën en doelen voor dit jaar kunnen aanpassen.

Snelfietsroutes en Midterm review
In het voorstel geven Gedeputeerde Staten aan op koers te liggen met de uitvoering van de doelen van het coalitieakkoord. En dat er nog geld is voor veranderingen en voorkeuren van Provinciale Staten. Zo stellen ze voor om €63 miljoen te besteden aan de uitvoering van de doelen zoals afgesproken in de Midterm Review. Verder presenteren ze Provinciale Staten een groot aantal doelen waar geld voor nodig is, bijvoorbeeld voor het aanleggen van de snelfietsroutes Ede-Wageningen, ViA15 Nijmegen-Beuningen en Arnhem-Beuningen.

Achterhoek, Food-Valley en Gelderse Corridor
Provinciale Staten besluiten ook over de voorstellen voor de gebiedsopgaven. Gedeputeerde Staten stellen voor geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering van plannen voor de Achterhoek, €4,5 miljoen en meer dan € 5 miljoen voor Ede-Wageningen/Food-Valley. In het voorstel Gelderse Corridor vragen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten om de doelen voor het laatste deel van het programma vast te stellen. Enkele doelen zijn: voldoende ruimte en meer personeel voor logistieke bedrijven en het verminderen van de druk op de natuur en het milieu (ecologische voetafdruk).

Toezicht buitengebied
In 2017 dienden Provinciale Staten een motie (motie 17M58) in over verbetering toezicht in het buitengebied. Gedeputeerde Staten geven aan dat de veiligheid in het buitengebied onder druk staat. Aandacht is vereist voor recreatie- en vakantieparken, buitengebied met vrijkomende agrarische gebouwen (VAB’s) en de natuurgebieden. Diverse partijen gaan over het toezicht in buitengebieden. Samen gaan ze aan de slag met verbeterpunten, zoals het uitwisselen van informatie en het delen van kennis. Provinciale Staten overleggen over de gezette stappen.

Inpassingsplan windpark Bommelerwaard-A2
Provinciale Staten besluiten over het Inpassingsplan Windpark Bommelerwaard-A2. De bespreking is op 3 juli en het besluit op 4 juli 2018. Een inpassingsplan is nodig om bij Zaltbommel een windpark met 3 windturbines mogelijk te maken. Het gaat om het gebied tussen de spoorlijn Utrecht-Den Bosch en de rijksweg A2. In het inpassingsplan staat hoe de ruimte opnieuw wordt ingedeeld.

Vergaderdata, agenda en locatie
Om alle onderwerpen op de agenda voldoende aandacht te kunnen schenken, vergaderen Provinciale Staten op 3 juli 2018 van 18:00 tot uiterlijk 22:00 uur. Op 4 juli 2018 is het vervolg vanaf 10:00 uur. De vergadering is in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. De agenda is beschikbaar via www.gelderland.nl/stateninformatie.

Vergadering bijwonen
De vergadering live kijken kan via www.gelderland.nl/statenlive, bijwonen vanaf de publieke tribune kan natuurlijk ook.
Datum
2 juli 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden