over ons | adverteren | sitemap | contact

Provinciale Staten besluiten over Voorjaarsnota en Windpark Bommelerwaard


Deel deze pagina

Ligt de provincie Gelderland op koers met de uitvoering van het coalitieakkoord? Hoe zit het met het geld voor de doelen van dit jaar? Blijft er voldoende budget over voor toekomstige plannen? Het gaat goed met de Gelderse economie en de baten (inkomsten) van de provincie. Is het daarom nodig om het percentage opcenten (motorrijtuigenbelasting) aan te passen? Of juist niet?

Provinciale Staten besluiten over de Voorjaarsnota en diverse andere voorstellen van Gedeputeerde Staten. De vergadering is op 3 en 4 juli 2018. De Voorjaarsnota is onderdeel van de begrotingscyclus. Het is het laatste moment waarop de Gelderse Staten de financiën en doelen voor dit jaar kunnen aanpassen.

Snelfietsroutes en Midterm review
In het voorstel geven Gedeputeerde Staten aan op koers te liggen met de uitvoering van de doelen van het coalitieakkoord. En dat er nog geld is voor veranderingen en voorkeuren van Provinciale Staten. Zo stellen ze voor om €63 miljoen te besteden aan de uitvoering van de doelen zoals afgesproken in de Midterm Review. Verder presenteren ze Provinciale Staten een groot aantal doelen waar geld voor nodig is, bijvoorbeeld voor het aanleggen van de snelfietsroutes Ede-Wageningen, ViA15 Nijmegen-Beuningen en Arnhem-Beuningen.

Achterhoek, Food-Valley en Gelderse Corridor
Provinciale Staten besluiten ook over de voorstellen voor de gebiedsopgaven. Gedeputeerde Staten stellen voor geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering van plannen voor de Achterhoek, €4,5 miljoen en meer dan € 5 miljoen voor Ede-Wageningen/Food-Valley. In het voorstel Gelderse Corridor vragen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten om de doelen voor het laatste deel van het programma vast te stellen. Enkele doelen zijn: voldoende ruimte en meer personeel voor logistieke bedrijven en het verminderen van de druk op de natuur en het milieu (ecologische voetafdruk).

Toezicht buitengebied
In 2017 dienden Provinciale Staten een motie (motie 17M58) in over verbetering toezicht in het buitengebied. Gedeputeerde Staten geven aan dat de veiligheid in het buitengebied onder druk staat. Aandacht is vereist voor recreatie- en vakantieparken, buitengebied met vrijkomende agrarische gebouwen (VAB’s) en de natuurgebieden. Diverse partijen gaan over het toezicht in buitengebieden. Samen gaan ze aan de slag met verbeterpunten, zoals het uitwisselen van informatie en het delen van kennis. Provinciale Staten overleggen over de gezette stappen.

Inpassingsplan windpark Bommelerwaard-A2
Provinciale Staten besluiten over het Inpassingsplan Windpark Bommelerwaard-A2. De bespreking is op 3 juli en het besluit op 4 juli 2018. Een inpassingsplan is nodig om bij Zaltbommel een windpark met 3 windturbines mogelijk te maken. Het gaat om het gebied tussen de spoorlijn Utrecht-Den Bosch en de rijksweg A2. In het inpassingsplan staat hoe de ruimte opnieuw wordt ingedeeld.

Vergaderdata, agenda en locatie
Om alle onderwerpen op de agenda voldoende aandacht te kunnen schenken, vergaderen Provinciale Staten op 3 juli 2018 van 18:00 tot uiterlijk 22:00 uur. Op 4 juli 2018 is het vervolg vanaf 10:00 uur. De vergadering is in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. De agenda is beschikbaar via www.gelderland.nl/stateninformatie.

Vergadering bijwonen
De vergadering live kijken kan via www.gelderland.nl/statenlive, bijwonen vanaf de publieke tribune kan natuurlijk ook.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden