over ons | adverteren | sitemap | contact

Programmabegroting Maasdriel 2018 geeft vertrouwen


Deel deze pagina

De Programmabegroting 2018 van Maasdriel is klaar. Door het op maat gevoerde financiële beleid, zijn er de komende jaren extra financiële middelen beschikbaar om beleid verder vorm te geven en nieuw beleid te ontwikkelen. “De begroting is gezond en robuust. Dit geeft het college vertrouwen voor de toekomst. De begroting is een goede basis voor onze prachtige gemeente”, zegt wethouder De Vreede.

Mogelijkheid tot extra uitgaven
De afgelopen jaren zijn de financiën qua uitgaven en inkomsten op orde gebracht. Maasdriel is een financieel gezonde gemeente. Dit jaar kan het college zaken die voorgaande jaren minder aandacht kregen, in verband met bezuinigingen, weer beter ondersteunen. Er wordt meer geld besteed aan het onderhouden van wegen. Ook is jaarlijks geld vrijgemaakt voor verkeersveiligheidsmaatregelen.

Ruimte in de begroting
De ruimte in de begroting is door het college ook benut om sluiting van bibliotheek in Maasdriel af te wenden. Het college vindt de bibliotheek een belangrijke voorziening die bij kan dragen aan educatie. Het college heeft ook ruimte gemaakt in de begroting voor het minimabeleid. Op het terrein van zorg en welzijn wil het college extra inzetten op samenwerking met huisartsen, waardoor eerder zorg en ondersteuning aan jeugd kan worden geboden. Daarnaast is er budget beschikbaar om samen met maatschappelijke organisaties preventieve voorzieningen te maken in de dorpen. In 2018 gaat het college de handhaving en toezicht verder verstevigen. Zo gaan buitengewoon opsporingsambtenaren structureel toezien in de gemeente. Voor de aanpak van het tegengaan van dumpingen van drugs blijft Maasdriel samenwerken met de regio.

Eigen verantwoordelijkheid leefomgeving
Met het programma Krachtige Kernen zet het college in op een Maasdrielse samenleving waarin de inwoners van Maasdriel meer zelfredzaam zijn, samen activiteiten organiseren, elkaar helpen en verantwoordelijkheid nemen voor hun directe leefomgeving. De gemeente ondersteunt hierbij. De eind 2016 ingezette koers wordt in 2018 voortgezet.

Geen verrassingen in de toekomst
Met een gezonde begroting waarin ook wordt geanticipeerd op toekomstige ontwikkelingen zorgt Maasdriel er voor dat de gemeente in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Zo komen , als gevolg van landelijke regelgeving, de precario-inkomsten in 2021 te vervallen. Dit levert vanaf die tijd minder inkomsten op en daarom houdt het college hiermee in de meerjaren begroting al gefaseerd rekening. Door het opgebouwde weerstandsvermogen kan Maasdriel tegen een stootje.
Datum
29 september 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden