over ons | adverteren | sitemap | contact

Programmabegroting Maasdriel 2018 geeft vertrouwen


Deel deze pagina

De Programmabegroting 2018 van Maasdriel is klaar. Door het op maat gevoerde financiële beleid, zijn er de komende jaren extra financiële middelen beschikbaar om beleid verder vorm te geven en nieuw beleid te ontwikkelen. “De begroting is gezond en robuust. Dit geeft het college vertrouwen voor de toekomst. De begroting is een goede basis voor onze prachtige gemeente”, zegt wethouder De Vreede.

Mogelijkheid tot extra uitgaven
De afgelopen jaren zijn de financiën qua uitgaven en inkomsten op orde gebracht. Maasdriel is een financieel gezonde gemeente. Dit jaar kan het college zaken die voorgaande jaren minder aandacht kregen, in verband met bezuinigingen, weer beter ondersteunen. Er wordt meer geld besteed aan het onderhouden van wegen. Ook is jaarlijks geld vrijgemaakt voor verkeersveiligheidsmaatregelen.

Ruimte in de begroting
De ruimte in de begroting is door het college ook benut om sluiting van bibliotheek in Maasdriel af te wenden. Het college vindt de bibliotheek een belangrijke voorziening die bij kan dragen aan educatie. Het college heeft ook ruimte gemaakt in de begroting voor het minimabeleid. Op het terrein van zorg en welzijn wil het college extra inzetten op samenwerking met huisartsen, waardoor eerder zorg en ondersteuning aan jeugd kan worden geboden. Daarnaast is er budget beschikbaar om samen met maatschappelijke organisaties preventieve voorzieningen te maken in de dorpen. In 2018 gaat het college de handhaving en toezicht verder verstevigen. Zo gaan buitengewoon opsporingsambtenaren structureel toezien in de gemeente. Voor de aanpak van het tegengaan van dumpingen van drugs blijft Maasdriel samenwerken met de regio.

Eigen verantwoordelijkheid leefomgeving
Met het programma Krachtige Kernen zet het college in op een Maasdrielse samenleving waarin de inwoners van Maasdriel meer zelfredzaam zijn, samen activiteiten organiseren, elkaar helpen en verantwoordelijkheid nemen voor hun directe leefomgeving. De gemeente ondersteunt hierbij. De eind 2016 ingezette koers wordt in 2018 voortgezet.

Geen verrassingen in de toekomst
Met een gezonde begroting waarin ook wordt geanticipeerd op toekomstige ontwikkelingen zorgt Maasdriel er voor dat de gemeente in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Zo komen , als gevolg van landelijke regelgeving, de precario-inkomsten in 2021 te vervallen. Dit levert vanaf die tijd minder inkomsten op en daarom houdt het college hiermee in de meerjaren begroting al gefaseerd rekening. Door het opgebouwde weerstandsvermogen kan Maasdriel tegen een stootje.
Datum
29 september 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden