over ons | adverteren | sitemap | contact

Programma ProefLOKAAL Festival 26 en 27 september


Prikkel de smaakpapillen van het hele gezin


Deel deze pagina

Het menu voor het aller-, allerlekkerste festival van de Bommelerwaard is bekend. De eerste editie van ProefLOKAAL Festival start op vrijdagavond 26 september met een romantisch Amusediner in de tuin van Stadskasteel Zaltbommel. Een dag later is het hele gezin welkom op de Culinaire Streekmarkt in de tuin om te proeven van het allerbeste dat de boeren en chef-koks van onze streek te bieden hebben. Kom genieten en stimuleer zo de samenwerking tussen boeren, telers en chef-koks in de Bommelerwaard!

Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een exclusief Amusediner. Kaarten, 18+, zijn verkrijgbaar bij Wijnkoperij Luuc van Boort en Restaurant La Folie en via alle deelnemers. Op de avond worden gasten in stijl ontvangen in de romantische kasteeltuin en genieten ze van 12 kleine gerechtjes die zijn ontstaan uit de samenwerking tussen boeren, telers en chef-koks. Wat denkt u bijvoorbeeld van een reuzenchampignon van De Hopwaag Champignonkwekerijen uit Ammerzoden, bereid in houtgestookte oven door Van der Somme Catering uit Zaltbommel; gevuld met een duxelle van paddestoelen, gegratineerd met boerenkaas en geserveerd met een crostini van plaatbrood. Of een heerlijke creatie van Restaurant Dukdalf uit Kerkdriel, in samenwerking met Veiling Zaltbommel: carpaccio van gans uit Alem met Wellant appel. En zo zijn er op vrijdag nóg 10 heerlijke lokale hapjes met een goed verhaal van de boeren en de koks.

Koop kaarten voor het Amusediner en steun lokale samenwerking
Organisator van het festival is de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard. Het doel van de stichting is de Bommelerwaard op de menukaart te zetten voor alle bewoners én bezoekers. De stichting maakt zich hard voor het verbinden van zoveel mogelijk lokale producenten van eten & drinken aan restaurants en cateraars. Door het kopen van kaarten voor het Amusediner geniet u niet alleen van een heerlijk avondje uit op een prachtige plek maar steunt en stimuleert u ook de samenwerking lokale boeren, telers, restaurants en cateraars. Samen geven we zo een zetje voor een meer lokale economie! Extra belangrijk in deze moeilijke tijden voor onze telers.

De lekkerste framboos van de Bommelerwaard!
Op zaterdag is er een Culinaire Streekmarkt waar naast kleine lokale gerechtjes en drankjes, ook streekproducten worden verkocht. Er is dan ook de verkiezing van de lekkerste framboos van de Bommelerwaard. Voor welke framboos gaat u? Voor kinderen zijn er leuke culinaire activiteiten: zelf je kruidenolie & azijnsetje pimpen of een mooi potje versieren voor je aardbeienplantje! De Culinaire Streekmarkt, ook in de tuin van het Stadskasteel, is gratis toegankelijk van 14-21 uur.

Deelnemers: samenwerkingen tussen streekproducent & kok
Deelnemers aan de eerste editie van het festival zijn: Van der Somme Catering & De Hopwaag Champignonkwekerijen, Appels & Bietjes & Bakkerij van Keulen, Restaurant La Folie & Kwekerij de Westerbouwing, Soup-a-go-go & Slow Escargots, Het Spijsatelier & Varkenshouderij van den Bogert, Restaurant Dukdalf & Veiling Zaltbommel. Drankjes worden verzorgd door Bommelaar Bier, Da Silva Beans & Leafs en Wijnkoperij Luuc van Boort.

www.proeflokaalbommelerwaard.com

Datum
16 september 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden