over ons | adverteren | sitemap | contact

Programma ProefLOKAAL Festival 26 en 27 september


Prikkel de smaakpapillen van het hele gezin


Deel deze pagina

Het menu voor het aller-, allerlekkerste festival van de Bommelerwaard is bekend. De eerste editie van ProefLOKAAL Festival start op vrijdagavond 26 september met een romantisch Amusediner in de tuin van Stadskasteel Zaltbommel. Een dag later is het hele gezin welkom op de Culinaire Streekmarkt in de tuin om te proeven van het allerbeste dat de boeren en chef-koks van onze streek te bieden hebben. Kom genieten en stimuleer zo de samenwerking tussen boeren, telers en chef-koks in de Bommelerwaard!

Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een exclusief Amusediner. Kaarten, 18+, zijn verkrijgbaar bij Wijnkoperij Luuc van Boort en Restaurant La Folie en via alle deelnemers. Op de avond worden gasten in stijl ontvangen in de romantische kasteeltuin en genieten ze van 12 kleine gerechtjes die zijn ontstaan uit de samenwerking tussen boeren, telers en chef-koks. Wat denkt u bijvoorbeeld van een reuzenchampignon van De Hopwaag Champignonkwekerijen uit Ammerzoden, bereid in houtgestookte oven door Van der Somme Catering uit Zaltbommel; gevuld met een duxelle van paddestoelen, gegratineerd met boerenkaas en geserveerd met een crostini van plaatbrood. Of een heerlijke creatie van Restaurant Dukdalf uit Kerkdriel, in samenwerking met Veiling Zaltbommel: carpaccio van gans uit Alem met Wellant appel. En zo zijn er op vrijdag nóg 10 heerlijke lokale hapjes met een goed verhaal van de boeren en de koks.

Koop kaarten voor het Amusediner en steun lokale samenwerking
Organisator van het festival is de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard. Het doel van de stichting is de Bommelerwaard op de menukaart te zetten voor alle bewoners én bezoekers. De stichting maakt zich hard voor het verbinden van zoveel mogelijk lokale producenten van eten & drinken aan restaurants en cateraars. Door het kopen van kaarten voor het Amusediner geniet u niet alleen van een heerlijk avondje uit op een prachtige plek maar steunt en stimuleert u ook de samenwerking lokale boeren, telers, restaurants en cateraars. Samen geven we zo een zetje voor een meer lokale economie! Extra belangrijk in deze moeilijke tijden voor onze telers.

De lekkerste framboos van de Bommelerwaard!
Op zaterdag is er een Culinaire Streekmarkt waar naast kleine lokale gerechtjes en drankjes, ook streekproducten worden verkocht. Er is dan ook de verkiezing van de lekkerste framboos van de Bommelerwaard. Voor welke framboos gaat u? Voor kinderen zijn er leuke culinaire activiteiten: zelf je kruidenolie & azijnsetje pimpen of een mooi potje versieren voor je aardbeienplantje! De Culinaire Streekmarkt, ook in de tuin van het Stadskasteel, is gratis toegankelijk van 14-21 uur.

Deelnemers: samenwerkingen tussen streekproducent & kok
Deelnemers aan de eerste editie van het festival zijn: Van der Somme Catering & De Hopwaag Champignonkwekerijen, Appels & Bietjes & Bakkerij van Keulen, Restaurant La Folie & Kwekerij de Westerbouwing, Soup-a-go-go & Slow Escargots, Het Spijsatelier & Varkenshouderij van den Bogert, Restaurant Dukdalf & Veiling Zaltbommel. Drankjes worden verzorgd door Bommelaar Bier, Da Silva Beans & Leafs en Wijnkoperij Luuc van Boort.

www.proeflokaalbommelerwaard.com

 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden