over ons | adverteren | sitemap | contact

Principeakkoord duurzame inrichting Van Voordenpark


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel, chemiebedrijf SACHEM en de provincie Gelderland hebben een principe akkoord bereikt over een maatregelenpakket dat moet leiden tot een duurzame ruimtelijke inrichting van bedrijfsterrein Van Voordenpark in Zaltbommel.

Het akkoord omvat ondermeer aanpassing van het bestemmingsplan en aankoop en sanering van zes woningen. Daarmee wordt het huidige conflicterend gebruik van een aantal aangrenzende percelen opgelost. Sachem zal een aantal bovenwettelijke maatregelen nemen die binnen afzienbare tijd zullen leiden tot verlaging van de risico’s buiten haar bedrijfsterrein.

Het principeakkoord wordt uitgewerkt in een definitieve overeenkomst, dat naar verwachting binnen enkele weken door de drie partijen kan worden ondertekend. Daarna zal het worden voorgelegd aan de Gemeenteraad van Zaltbommel. Na instemming van de Gemeenteraad is het akkoord definitief. Het akkoord maakt een einde aan de verschillen van mening die afgelopen jaren geleid hebben tot verschillende rechtszaken.

“Het vernieuwde bestemmingsplan en de bovenwettelijke maatregelen bij SACHEM leiden tot een passende inrichting van het Van Voordenpark waardoor de chemische fabriek samen met de omliggende bedrijven verantwoord naast elkaar kunnen blijven ondernemen. Bovendien maken ze de bouw van de woningen op de gehele Waluwe mogelijk”, aldus wethouder Bragt. Hij is bijzonder verheugd met deze ontwikkeling, die belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van Zaltbommel.

Frank Groenen, Directeur SACHEM, en Victor van de Pas, Plant Manager noemen de investeringen voor het bedrijf aanzienlijk, nu de installaties op verschillende plaatsen aangepast zullen worden. "Met de extra investeringen komen wij tegemoet aan de wens van de gemeente Zaltbommel om het gebied verder te ontwikkelen. Een aantal van deze maatregelen zijn bovenwettelijk, wat betekent dat SACHEM er niet toe verplicht is. Zij handelt daarmee echter in lijn met haar eigen beleid waarin veiligheid, milieuzorg, gezondheid en ethiek voorop staan. Zij streeft er uitdrukkelijk naar om in harmonie te opereren met haar omgeving.
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
23 oktober 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden