over ons | adverteren | sitemap | contact

Principeakkoord duurzame inrichting Van Voordenpark


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel, chemiebedrijf SACHEM en de provincie Gelderland hebben een principe akkoord bereikt over een maatregelenpakket dat moet leiden tot een duurzame ruimtelijke inrichting van bedrijfsterrein Van Voordenpark in Zaltbommel.

Het akkoord omvat ondermeer aanpassing van het bestemmingsplan en aankoop en sanering van zes woningen. Daarmee wordt het huidige conflicterend gebruik van een aantal aangrenzende percelen opgelost. Sachem zal een aantal bovenwettelijke maatregelen nemen die binnen afzienbare tijd zullen leiden tot verlaging van de risico’s buiten haar bedrijfsterrein.

Het principeakkoord wordt uitgewerkt in een definitieve overeenkomst, dat naar verwachting binnen enkele weken door de drie partijen kan worden ondertekend. Daarna zal het worden voorgelegd aan de Gemeenteraad van Zaltbommel. Na instemming van de Gemeenteraad is het akkoord definitief. Het akkoord maakt een einde aan de verschillen van mening die afgelopen jaren geleid hebben tot verschillende rechtszaken.

“Het vernieuwde bestemmingsplan en de bovenwettelijke maatregelen bij SACHEM leiden tot een passende inrichting van het Van Voordenpark waardoor de chemische fabriek samen met de omliggende bedrijven verantwoord naast elkaar kunnen blijven ondernemen. Bovendien maken ze de bouw van de woningen op de gehele Waluwe mogelijk”, aldus wethouder Bragt. Hij is bijzonder verheugd met deze ontwikkeling, die belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van Zaltbommel.

Frank Groenen, Directeur SACHEM, en Victor van de Pas, Plant Manager noemen de investeringen voor het bedrijf aanzienlijk, nu de installaties op verschillende plaatsen aangepast zullen worden. "Met de extra investeringen komen wij tegemoet aan de wens van de gemeente Zaltbommel om het gebied verder te ontwikkelen. Een aantal van deze maatregelen zijn bovenwettelijk, wat betekent dat SACHEM er niet toe verplicht is. Zij handelt daarmee echter in lijn met haar eigen beleid waarin veiligheid, milieuzorg, gezondheid en ethiek voorop staan. Zij streeft er uitdrukkelijk naar om in harmonie te opereren met haar omgeving.
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
23 oktober 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden