over ons | adverteren | sitemap | contact

Principeakkoord duurzame inrichting Van Voordenpark


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel, chemiebedrijf SACHEM en de provincie Gelderland hebben een principe akkoord bereikt over een maatregelenpakket dat moet leiden tot een duurzame ruimtelijke inrichting van bedrijfsterrein Van Voordenpark in Zaltbommel.

Het akkoord omvat ondermeer aanpassing van het bestemmingsplan en aankoop en sanering van zes woningen. Daarmee wordt het huidige conflicterend gebruik van een aantal aangrenzende percelen opgelost. Sachem zal een aantal bovenwettelijke maatregelen nemen die binnen afzienbare tijd zullen leiden tot verlaging van de risico’s buiten haar bedrijfsterrein.

Het principeakkoord wordt uitgewerkt in een definitieve overeenkomst, dat naar verwachting binnen enkele weken door de drie partijen kan worden ondertekend. Daarna zal het worden voorgelegd aan de Gemeenteraad van Zaltbommel. Na instemming van de Gemeenteraad is het akkoord definitief. Het akkoord maakt een einde aan de verschillen van mening die afgelopen jaren geleid hebben tot verschillende rechtszaken.

“Het vernieuwde bestemmingsplan en de bovenwettelijke maatregelen bij SACHEM leiden tot een passende inrichting van het Van Voordenpark waardoor de chemische fabriek samen met de omliggende bedrijven verantwoord naast elkaar kunnen blijven ondernemen. Bovendien maken ze de bouw van de woningen op de gehele Waluwe mogelijk”, aldus wethouder Bragt. Hij is bijzonder verheugd met deze ontwikkeling, die belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van Zaltbommel.

Frank Groenen, Directeur SACHEM, en Victor van de Pas, Plant Manager noemen de investeringen voor het bedrijf aanzienlijk, nu de installaties op verschillende plaatsen aangepast zullen worden. "Met de extra investeringen komen wij tegemoet aan de wens van de gemeente Zaltbommel om het gebied verder te ontwikkelen. Een aantal van deze maatregelen zijn bovenwettelijk, wat betekent dat SACHEM er niet toe verplicht is. Zij handelt daarmee echter in lijn met haar eigen beleid waarin veiligheid, milieuzorg, gezondheid en ethiek voorop staan. Zij streeft er uitdrukkelijk naar om in harmonie te opereren met haar omgeving.
 
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
23 oktober 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden