over ons | adverteren | sitemap | contact

Prijswinnaars Zomerleesrace basisscholen


Deel deze pagina

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

Minimaal 3 boeken
Met de Zomerleesrace werden de basisschoolleerlingen aangespoord minimaal drie boeken te lezen in de grote vakantie. Ze ontvingen op school een boekje waarin ze konden opschrijven welke titels ze gelezen hadden en wat ze ervan vonden.

Stempel
Voor elke gelezen titel konden ze in hun Zomerleesraceboekje een stempel halen in een van de bibliotheken in Rivierenland. Met een vol gestempeld boekje maakten de kinderen kans op een leuke prijs. Uitgeverij Zwijssen sponsorde hiervoor drie boekenpakketten, afgestemd op drie verschillende leeftijdscategorieën.

Boekjes en diploma’s
Bibliotheek Rivierenland heeft alle 100 scholen die deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School voor de zomervakantie voorzien van Zomerleesraceboekjes en
-diploma’s. De leerkrachten deelden de boekjes vlak voor de zomervakantie uit aan de leerlingen.

Diploma
In de eerste week na de vakantie konden de leerlingen hun vol gestempelde boekje weer inleveren bij hun eigen juf of meester. Daarvoor ontvingen zij een Zomerleesrace-diploma. Voor kinderen die op scholen zitten die niet deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School lag er in de bibliotheken een boekje klaar. Zij kregen op vertoon van het vol gestempelde boekje een diploma uit handen van een bibliotheekmedewerker.

Prijswinnaars
Uit alle kinderen die een diploma hebben ontvangen, zijn drie prijswinnaars getrokken, die de boekenpakketten ontvingen: Twan uit groep 4 van de Lambertusschool uit Maasbommel; Guido uit groep 5 van de Malsenburg uit Buurmalsen en Esmee uit groep 7 van de ONS Molenzicht uit Culemborg.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden