over ons | adverteren | sitemap | contact

Prijswinnaars Zomerleesrace basisscholen


Deel deze pagina

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

Minimaal 3 boeken
Met de Zomerleesrace werden de basisschoolleerlingen aangespoord minimaal drie boeken te lezen in de grote vakantie. Ze ontvingen op school een boekje waarin ze konden opschrijven welke titels ze gelezen hadden en wat ze ervan vonden.

Stempel
Voor elke gelezen titel konden ze in hun Zomerleesraceboekje een stempel halen in een van de bibliotheken in Rivierenland. Met een vol gestempeld boekje maakten de kinderen kans op een leuke prijs. Uitgeverij Zwijssen sponsorde hiervoor drie boekenpakketten, afgestemd op drie verschillende leeftijdscategorieën.

Boekjes en diploma’s
Bibliotheek Rivierenland heeft alle 100 scholen die deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School voor de zomervakantie voorzien van Zomerleesraceboekjes en
-diploma’s. De leerkrachten deelden de boekjes vlak voor de zomervakantie uit aan de leerlingen.

Diploma
In de eerste week na de vakantie konden de leerlingen hun vol gestempelde boekje weer inleveren bij hun eigen juf of meester. Daarvoor ontvingen zij een Zomerleesrace-diploma. Voor kinderen die op scholen zitten die niet deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School lag er in de bibliotheken een boekje klaar. Zij kregen op vertoon van het vol gestempelde boekje een diploma uit handen van een bibliotheekmedewerker.

Prijswinnaars
Uit alle kinderen die een diploma hebben ontvangen, zijn drie prijswinnaars getrokken, die de boekenpakketten ontvingen: Twan uit groep 4 van de Lambertusschool uit Maasbommel; Guido uit groep 5 van de Malsenburg uit Buurmalsen en Esmee uit groep 7 van de ONS Molenzicht uit Culemborg.
Datum
26 september 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden