over ons | adverteren | sitemap | contact

Presentatie verkeersonderzoek kruispunt Maas-Waalweg


Deel deze pagina

foto: gemeente Zaltbommel
Op maandag 14 december organiseren gemeenten Maasdriel en Zaltbommel tussen 19.30 en 21.00 uur in dorpshuis ‘De Gaarde’ in Nederhemert een avond over het verkeersonderzoek op het kruispunt Maas-Waalweg/Welseindsestraat/Delwijnsestraat.

Tijdens de eerste informatiebijeenkomst over het doortrekken van de Maas-Waalweg, op 8 juni 2015, bleek dat de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Maas-Waalweg met de Delwijnsestraat/Wellseindsestraat een belangrijk aandachtspunt was. Naar aanleiding van deze avond deed Ingenieursburo Anteagroup een verkeersonderzoek op deze kruising.

Programma informatiebijeenkomst 14 december
De resultaten van het verkeersonderzoek worden op 14 december gepresenteerd. Ook worden vragen waar op 8 juni nog geen antwoord was, deze avond beantwoord. Na de presentatie van de uitkomsten van het onderzoek, is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen. Deze nemen de gemeenten mee in een opinienota die beide gemeenteraden op 1 februari 2016 in een gezamenlijke vergadering bespreken. Direct belanghebbenden worden voor deze avond per brief uitgenodigd, maar iedereen is welkom.

Stand van zaken
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel tekenden in mei 2015 een samenwerkings-overeenkomst voor het doortrekken van de Maas-Waalweg tussen Wellseind en Delwijnen. Op 8 juni werd het eerste (voorlopig) ontwerp van de nieuwe weg gepresenteerd. Hierna vond er een verkeersonderzoek plaats waarvan de resultaten op 14 december gepresenteerd worden. Afhankelijk van de uiteindelijke besluitvorming naar aanleiding van dit onderzoek wordt de projectplanning aangepast. De oplevering van de doorgetrokken Maas-Waalweg wordt in december 2017 verwacht.

Dorpskernen ontzien
Met het doortrekken van de Maas-Waalweg tot aan de Molenachterdijk (N832) komt een route beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer in de omgeving van Nederhemert, Kerkwijk en Well. Dit komt de leefbaarheid van de dorpskernen Wellseind en Delwijnen ten goede. Verder vergroot het de veiligheid van het fietsverkeer (vooral schooljeugd) doordat er minder verkeer over de huidige (dijk)routes rijdt. In combinatie met de onlangs gereconstrueerde Achterdijk ontstaat voor het zuidwestelijke deel van de Bommelerwaard een goede ontsluitingsweg van en naar de A2.
Datum
30 november 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden