over ons | adverteren | sitemap | contact

Presentatie verkeersonderzoek kruispunt Maas-Waalweg


Deel deze pagina

foto: gemeente Zaltbommel
Op maandag 14 december organiseren gemeenten Maasdriel en Zaltbommel tussen 19.30 en 21.00 uur in dorpshuis ‘De Gaarde’ in Nederhemert een avond over het verkeersonderzoek op het kruispunt Maas-Waalweg/Welseindsestraat/Delwijnsestraat.

Tijdens de eerste informatiebijeenkomst over het doortrekken van de Maas-Waalweg, op 8 juni 2015, bleek dat de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Maas-Waalweg met de Delwijnsestraat/Wellseindsestraat een belangrijk aandachtspunt was. Naar aanleiding van deze avond deed Ingenieursburo Anteagroup een verkeersonderzoek op deze kruising.

Programma informatiebijeenkomst 14 december
De resultaten van het verkeersonderzoek worden op 14 december gepresenteerd. Ook worden vragen waar op 8 juni nog geen antwoord was, deze avond beantwoord. Na de presentatie van de uitkomsten van het onderzoek, is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen. Deze nemen de gemeenten mee in een opinienota die beide gemeenteraden op 1 februari 2016 in een gezamenlijke vergadering bespreken. Direct belanghebbenden worden voor deze avond per brief uitgenodigd, maar iedereen is welkom.

Stand van zaken
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel tekenden in mei 2015 een samenwerkings-overeenkomst voor het doortrekken van de Maas-Waalweg tussen Wellseind en Delwijnen. Op 8 juni werd het eerste (voorlopig) ontwerp van de nieuwe weg gepresenteerd. Hierna vond er een verkeersonderzoek plaats waarvan de resultaten op 14 december gepresenteerd worden. Afhankelijk van de uiteindelijke besluitvorming naar aanleiding van dit onderzoek wordt de projectplanning aangepast. De oplevering van de doorgetrokken Maas-Waalweg wordt in december 2017 verwacht.

Dorpskernen ontzien
Met het doortrekken van de Maas-Waalweg tot aan de Molenachterdijk (N832) komt een route beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer in de omgeving van Nederhemert, Kerkwijk en Well. Dit komt de leefbaarheid van de dorpskernen Wellseind en Delwijnen ten goede. Verder vergroot het de veiligheid van het fietsverkeer (vooral schooljeugd) doordat er minder verkeer over de huidige (dijk)routes rijdt. In combinatie met de onlangs gereconstrueerde Achterdijk ontstaat voor het zuidwestelijke deel van de Bommelerwaard een goede ontsluitingsweg van en naar de A2.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden