over ons | adverteren | sitemap | contact

Positieve toekomstplannen De Vaste Burcht


Bewoners opgelucht


Deel deze pagina

fotobijschrift: veel belangstelling in ‘t Trefpunt in Rossum op woensdagavond 4 april jl.

In een goed gevuld Trefpunt in De Vaste Burcht in Rossum zijn bewoners, medewerkers, familie en andere betrokkenen op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen voor De Vaste Burcht, ’t Trefpunt en De Eigenwaard. Zorgverlener STMR en Woonstichting De Kernen hebben besloten te investeren in vernieuwing van ’t Trefpunt, uitbreiding van ‘Wonen met een Plus’ en beschermd wonen in De Eigenwaard. Er is noodzaak het totale concept van wonen en zorg te veranderen, mede als gevolg van wet- en regelgeving.

Door het wegvallen van de AWBZ-gelden kunnen gezamenlijke ruimten voor zorg- welzijnsactiviteiten niet meer gezond geëxploiteerd worden. De Vaste Burcht in zijn huidige vorm met ‘t Trefpunt is niet meer toekomstbestendig. De kosten zijn hoger dan de opbrengsten. Om De Vaste Burcht en zijn directe omgeving aantrekkelijk te houden voor met name de oudere inwoners van Rossum, hebben de STMR en Woonstichting De Kernen gekeken naar waar kansen liggen. In deze kansen willen zij investeren om De Vaste Burcht weer net zo aantrekkelijk te maken als toen deze startte.

Persoonlijke betrokkenheid
De opluchting is groot onder zowel bewoners als medewerkers. Tot enkele weken geleden maakten diverse mensen zich zorgen over het voortbestaan van De Vaste Burcht. Nu zien mensen een positieve ontwikkeling, omdat het besluit is genomen te investeren in vernieuwing en verbetering. Het gaat om het versterken van het wonen, het blijven bieden van passende zorg aan bewoners met een grote zorgvraag en het op een zakelijk verantwoorde manier aanbieden van aanvullende diensten en activiteiten.

Meedenk Cafés
STMR en De Kernen houden rekening met de wensen van bewoners, medewerkers en andere belanghebbenden op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarom worden er in april en mei Meedenk Cafés georganiseerd. Hierin kunnen betrokkenen meedenken en ideeën, suggesties of vragen kwijt op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Concrete planning
De urgentie is groot. De directeur-bestuurders van STMR en De Kernen, Ron Axt en Marinus Kempe, onderstrepen het belang van een doordachte nieuwe aanpak en maken zich hier persoonlijk hard voor. Zij garanderen dat in 2018 gestart wordt met de uitvoering van de plannen.

Nieuwe concepten
Deze zomer moeten er nieuwe concepten op de tekentafel liggen. In het najaar worden deze uitgewerkt en uiterlijk in december 2017 wordt hierover een besluit genomen.
Datum
7 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden