over ons | adverteren | sitemap | contact

Politie en gemeente pakken vuurwerkoverlast aan


Deel deze pagina

Inwoners die overlast door vuurwerk ervaren of getuige zijn van een verdachte situatie of vernieling met vuurwerk kunnen dit melden bij de politie. Nieuw dit jaar is dat inwoners in de gemeente Zaltbommel op 29, 30 en 31 december vuurwerkoverlast ook kunnen melden bij een extra meldlijn. Het nummer is bereikbaar op (0418) 681 616. De gemeente en politie in Zaltbommel experimenteren dit jaar voor het eerst met deze meldlijn om te kijken of hiermee overlast tijdens de jaarwisseling sneller aangepakt kan worden.

Extra service
Burgemeester Van den Bosch: “We willen dat iedereen een prettige en veilige jaarwisseling heeft, zonder overlast of schade. Helaas komt het elk jaar toch weer voor dat mensen overlast ervaren. Deze extra meldlijn is een extra service naar onze inwoners om het makkelijk te maken om snel overlast te melden.

Overlast melden is belangrijk
Dan weet de politie wat er waar aan de hand is en kunnen we daar iets mee doen. Daarnaast helpt deze meldlijn ons wellicht om in die drie laatste dagen van het jaar sneller te handelen. Als de politie of BOA snel ter plaatse kan zijn, is de kans dat een aanstichter van overlast of vernielingen alweer gevlogen is een stuk kleiner”.

Vuurwerkoverlast? Meld het meteen!
De extra meldlijn voor vuurwerkoverlast is op 29 december vanaf 07.00 uur te bereiken tot 31 december 18.00 uur via (0418) 861 616.
Inwoners kunnen overlast altijd melden bij de politie op (0900) 8844. Of spreek uw wijkagent aan op straat. Inwoners die liever anoniem blijven omdat ze bang zijn voor vervelende reacties kunnen (0800) 7000 bellen.

Spoed? = 112
Bij spoed, bijvoorbeeld bij een misdrijf of ongeval, moeten inwoners altijd 112 bellen.

Overlast snel aanpakken
Omdat het extra meldpunt op 29, 30 en 31 december in direct contact staat met de politie en BOA’s, kansnel en integraal worden gehandeld. Er zittenminder schijven tussen dan via het servicecentrumvan de politie en de samenwerking tussen politie en BOA’s wordt hiermee versterkt. Uiteraard kan het voorkomen dat er meerdere meldingen rond dezelfde tijd bij de politie binnenkomen. De politie of BOA gaat dan eerst naar de meest urgente melding.

Experiment
Het extra meldpunt voor vuurwerkoverlast is een experiment van de gemeente Zaltbommel en de Politie Zaltbommel. Bij succes wordt het meldpunt het komende jaar weer ingezet tijdens de jaarwisseling. Dat bekijken de partijen begin januari tijdens een evaluatie.
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden