over ons | adverteren | sitemap | contact

PoŽzievoordrachten tijdens Bevrijdingsevenement Tour de Waal


Deel deze pagina

Het tourschema van de dichterstour tijdens het bevrijdingsevenement Tour de Waal is bekend. De dichters doen een vijf locaties aan, per locatie zijn er drie voordrachten. Ze starten om 13.00 uur en eindigen rond 16.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel met een poëziefinale met voordrachten door gastdichters en scholieren.

Duokoppels
De dichters houden in duokoppels voordrachten op de vijf locaties. Per locatie is er een serie van drie voordrachten. Het tourschema ziet er als volgt uit:
  • 13.00 en 14.00 uur: Slot Loevestein en Stroomhuis Neerijnen;
  • 14.30 en 15.30 uur: kerkje Heesselt, Rossum, Hotel de Gouden Molen, restaurant In Petto;
  • 16.00 uur: poëziefinale aan de Waalkade voor de Verdraagzaamheid
Op de eindbestemming Zaltbommel zullen ook gastdichters, Marion van Rooij en Joep Beliën, een voordracht houden. Daarnaast is aan prijswinnende scholieren van de dichtwedstrijd van het 4 mei comité Zaltbommel gevraagd hun gedicht voor te dragen.

Initiatiefnemer Zaltbommelse dichter Thom Ummels:
“De PTdW is inmiddels een traditie geworden en we hebben er als dichtersgroep weer veel zin in om zo het totale programma van de Tour de Waal op te luisteren”.

De dichters
  • Thom Ummels
  • Leo van der Laan
  • Esther van Empel
  • Marcel Vaandrager

Leo van der Laan
Woont in Bruchem. Haalt zijn inspiratie als dichter vooral uit reizen, natuur en religie. Heeft vorig jaar zijn tweede dichtbundel uitgebracht met de titel “Fazant op de vaalt”. Was twee keer winnaar van de dichtwedstrijd “Bakens aan de Waal” van het Stroomhuis in Neerijnen.

Marcel Vaandrager
Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels. Samen met 2 anderen vormt hij de theatergroep De Troubabrours.

Esther van Empel
Woont in Nieuwaal en schrijft al langer gedichten, vaak geïnspireerd door de natuur. Deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan de PTdW en sluit dit jaar weer aan.

Thom Ummels
Is dichter-politicus en organisator van de PTdW. Naast dichter is Thom fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Zaltbommel. Hij geeft regelmatig voordrachten en heeft een aantal bundels op zijn naam staan.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden