over ons | adverteren | sitemap | contact

Pieter C. van Maaren voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De heer Van Maaren (55) wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. Dit besloot de gemeenteraad van Zaltbommel in een raadsvergadering op donderdagavond 4 juli op voorstel van de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in september beëdigd als burgemeester van Zaltbommel.

Urk
Pieter van Maaren is nu burgemeester van Urk en was één van de 30 kandidaten die reageerden op de vacature voor het ambt van burgemeester in Zaltbommel. De heer Van Maaren heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring onder meer als burgemeester van Urk, als raadslid en fractievoorzitter van het CDA in de gemeente De Bilt en hij vervulde diverse functies bij de Provincie Utrecht. Van Maaren is gehuwd en heeft 4 kinderen.

Profielschets
De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad in maart 2019 vaststelde. In deze profielschets zijn ook de wensen van inwoners en belangrijke samenwerkingspartners opgenomen. De belangrijkste basiseigenschappen van de profielschets zijn: integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend, én stressbestendig. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester, volgens de profielschets, zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor iedereen, hij of zij moet evenwichtig en daadkrachtig zijn, hij of zij moet flexibel, charismatisch, empathisch, communicatief en analytisch zijn en beschikken over humor en relativeringsvermogen.

Procedure
Dertig kandidaten hebben op de vacature gereageerd. Met een deel van hen is de vertrouwenscommissie in gesprek gegaan. Na een zorgvuldige afweging leidde dat tot de volgende voordracht van Van Maaren als meest gewenste kandidaat. Met de voordracht van Van Maaren door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om Van Maaren op donderdag 19 september te installeren als burgemeester van de gemeente Zaltbommel.

Vertrek Rehwinkel
Peter Rehwinkel bekleedt sinds 2017 als waarnemer het ambt van burgemeester van Zaltbommel. In februari 2019 is de procedure voor de benoeming van een vaste burgemeester begonnen. Destijds liet de heer Rehwinkel weten niet mee te solliciteren naar het ambt van burgemeester in Zaltbommel. Rehwinkel blijft waarnemend burgemeester tot de installatie van Van Maaren in september.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden