over ons | adverteren | sitemap | contact

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester van Zaltbommel


Deel deze pagina

De heer Rehwinkel is met ingang van 25 april 2017 benoemd tot waarnemend burgemeester. Het ambt van burgemeester in de gemeente Zalbommel is per 31 maart 2017 vacant na vertrek van de burgemeester Van den Bosch naar de Tweede Kamer.

De commissaris van de Koning heeft in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Zaltbommel besloten tot het benoemen van een waarnemend burgemeester tot in ieder geval na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Aangezien het een langere waarnemingsperiode betreft heeft de commissaris van de Koning de fractievoorzitters een keuze uit vijf kandidaten voorgelegd. De fractievoorzitters hebben met een aantal kandidaten een gesprek gevoerd, waarna zij unaniem hun voorkeur hebben uitgesproken. De commissaris van de Koning heeft deze aanbeveling van de fractievoorzitters overgenomen en de heer dr. J.P. Rehwinkel tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel benoemd, met ingang van 25 april 2017. De beëdiging heeft plaatsgevonden op 24 april 2017.

Peter Rehwinkel (52 jaar, lid van de PvdA, wonende in Amsterdam) was in de periode 2009-2013 burgemeester van de gemeente Groningen. Daarvoor was hij van 2004-2009 burgemeester van de gemeente Naarden. In de periode 2007-2009 was hij tevens Lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Van 1995-2000 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden