over ons | adverteren | sitemap | contact

Pearle Opticiens vraagt aandacht voor oogbescherming tijdens de zonsverduistering


Deel deze pagina

Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens Zaltbommel geeft daarom vanaf maandag 9 maart gratis eclipsbrillen weg. In totaal worden in heel Nederland 200.000 eclipsbrillen weggegeven. Daarnaast is aan alle basisscholen in heel Nederland een lesbrief over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming van je ogen verstuurd.

Wat is zonsverduistering?
Af en toe schuift de maan voor de zon langs en wordt de heldere zonneschijf gedeeltelijk of totaal afgedekt. Dit noemen we een zonsverduistering.

Waarom je ogen beschermen?
Kinderoogarts Tjeerd de Faber.“Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Kijk je zonder eclipsbril op naar de zonsverduistering dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Een gewone zonnebril als bescherming is zeker niet voldoende!”

Voorbeeldfunctie
Herron van der Sluis, commercieel directeur van Pearle Opticiens: “Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg en het voorkomen van oogproblemen sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek heeft Pearle hierin ook een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de gevaren van de straling van de zon tijdens de zonsverduistering."

GRATIS ECLIPSBRILLEN
De actie werd op vrijdag 6 maart bij basisschool De Passe-Partout in Rotterdam gelanceerd. Herron van der Sluis en Tjeerd de Faber gaven de kinderen een les over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming. De gratis eclipsbrillen zijn vanaf maandag 9 maart af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt).


 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden