over ons | adverteren | sitemap | contact

Pearle Opticiens vraagt aandacht voor oogbescherming tijdens de zonsverduistering


Deel deze pagina

Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens Zaltbommel geeft daarom vanaf maandag 9 maart gratis eclipsbrillen weg. In totaal worden in heel Nederland 200.000 eclipsbrillen weggegeven. Daarnaast is aan alle basisscholen in heel Nederland een lesbrief over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming van je ogen verstuurd.

Wat is zonsverduistering?
Af en toe schuift de maan voor de zon langs en wordt de heldere zonneschijf gedeeltelijk of totaal afgedekt. Dit noemen we een zonsverduistering.

Waarom je ogen beschermen?
Kinderoogarts Tjeerd de Faber.“Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Kijk je zonder eclipsbril op naar de zonsverduistering dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Een gewone zonnebril als bescherming is zeker niet voldoende!”

Voorbeeldfunctie
Herron van der Sluis, commercieel directeur van Pearle Opticiens: “Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg en het voorkomen van oogproblemen sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek heeft Pearle hierin ook een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de gevaren van de straling van de zon tijdens de zonsverduistering."

GRATIS ECLIPSBRILLEN
De actie werd op vrijdag 6 maart bij basisschool De Passe-Partout in Rotterdam gelanceerd. Herron van der Sluis en Tjeerd de Faber gaven de kinderen een les over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming. De gratis eclipsbrillen zijn vanaf maandag 9 maart af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt).


Datum
12 maart 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden