over ons | adverteren | sitemap | contact

Parkeerders betalen straks met pinpas zonder pincode


Deel deze pagina

Vanaf 10 november kunnen parkeerders in de Zaltbommelse binnenstad bij de parkeerautomaat betalen met het nieuwe pinnen. Dit is het vervolg op het traditionele pinnen waarbij geen pincode meer ingevoerd hoeft te worden

Tijdelijk ongemak
Aanstaande maandag 10 november start de gemeente Zaltbommel met het ombouwen van de parkeerautomaten in de binnenstad van Zaltbommel. Dit neemt enkele dagen in beslag. Het ombouwen neemt waarschijnlijk enkele dagen in beslag en maximaal een werkweek. Tijdens het ombouwen is de automaat tijdelijk buiten gebruik en dient er bij een van de andere automaten betaald te worden.

Chipknip vervalt in 2015
Betaling via de chipknip vervalt per 1 januari 2015, daarom is de ombouw noodzakelijk. Bij de omgebouwde automaten is het niet meer mogelijk met chipknip te betalen. Met muntgeld blijft wel mogelijk.

Veiliger
De parkeerautomaten worden voorzien van het ‘Dip & Go techniek’. Deze techniek maakt het mogelijk veilig te betalen met de pinpas zonder dat je je pincode hoeft in te voeren. Dit geldt voor alle bankpassen. Het voordeel is dat de pincode niet meer ‘afgekeken’ kan worden. Een verschil met de chipknip is dat de afschrijving niet van een vooraf opgeladen bedrag af gaat, maar rechtstreeks van de rekening. Het maximale bedrag dat op deze manier per parkeertransactie betaald kan worden is € 50,00.

Voordeliger
Naast dat het veiliger is, is deze nieuwe manier ook eenvoudiger, sneller en voordeliger. De parkeerder hoeft niet meer te schakelen tussen het display van de automaat en het display van de pinpad, waardoor de doorlooptijd van een transactie met wel 30% verkort. Door de kortere transactietijd kan de parkeerautomaat sneller in de energiebesparende ‘slaapstand’ en op langere termijn levert dit een substantiële energiebesparing op.

Mobiel parkeren
Naast betaling met muntgeld en pinpas blijft het ook mogelijk te betalen met de mobiele telefoon. In augustus 2013 voerde de gemeente Zaltbommel het ‘mobiel parkeren in’. De bezoeker van een gebied met betaald parkeren moet zich eenmalig registreren met een mobiele telefoon via de website van een van de aanbieders van het mobiele parkeersysteem. In Zaltbommel zijn dat Parkmobile, Park-line, SMS Parking, Yellowbrick en ANWB Parkeren.
Datum
5 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden