over ons | adverteren | sitemap | contact

Parkeerders betalen straks met pinpas zonder pincode


Deel deze pagina

Vanaf 10 november kunnen parkeerders in de Zaltbommelse binnenstad bij de parkeerautomaat betalen met het nieuwe pinnen. Dit is het vervolg op het traditionele pinnen waarbij geen pincode meer ingevoerd hoeft te worden

Tijdelijk ongemak
Aanstaande maandag 10 november start de gemeente Zaltbommel met het ombouwen van de parkeerautomaten in de binnenstad van Zaltbommel. Dit neemt enkele dagen in beslag. Het ombouwen neemt waarschijnlijk enkele dagen in beslag en maximaal een werkweek. Tijdens het ombouwen is de automaat tijdelijk buiten gebruik en dient er bij een van de andere automaten betaald te worden.

Chipknip vervalt in 2015
Betaling via de chipknip vervalt per 1 januari 2015, daarom is de ombouw noodzakelijk. Bij de omgebouwde automaten is het niet meer mogelijk met chipknip te betalen. Met muntgeld blijft wel mogelijk.

Veiliger
De parkeerautomaten worden voorzien van het ‘Dip & Go techniek’. Deze techniek maakt het mogelijk veilig te betalen met de pinpas zonder dat je je pincode hoeft in te voeren. Dit geldt voor alle bankpassen. Het voordeel is dat de pincode niet meer ‘afgekeken’ kan worden. Een verschil met de chipknip is dat de afschrijving niet van een vooraf opgeladen bedrag af gaat, maar rechtstreeks van de rekening. Het maximale bedrag dat op deze manier per parkeertransactie betaald kan worden is € 50,00.

Voordeliger
Naast dat het veiliger is, is deze nieuwe manier ook eenvoudiger, sneller en voordeliger. De parkeerder hoeft niet meer te schakelen tussen het display van de automaat en het display van de pinpad, waardoor de doorlooptijd van een transactie met wel 30% verkort. Door de kortere transactietijd kan de parkeerautomaat sneller in de energiebesparende ‘slaapstand’ en op langere termijn levert dit een substantiële energiebesparing op.

Mobiel parkeren
Naast betaling met muntgeld en pinpas blijft het ook mogelijk te betalen met de mobiele telefoon. In augustus 2013 voerde de gemeente Zaltbommel het ‘mobiel parkeren in’. De bezoeker van een gebied met betaald parkeren moet zich eenmalig registreren met een mobiele telefoon via de website van een van de aanbieders van het mobiele parkeersysteem. In Zaltbommel zijn dat Parkmobile, Park-line, SMS Parking, Yellowbrick en ANWB Parkeren.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden