over ons | adverteren | sitemap | contact

'Parapluplan' Nieuwe Hollandse Waterlinie


Uniforme bestemmingsplanregels voor bescherming Ún ontwikkeling Waterlinie


Deel deze pagina

De colleges van Vianen, Leerdam, Culemborg, Lingewaal, Gorinchem en Zaltbommel leggen ieder een voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage voor de planologische verankering van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Doel is een uniforme regeling ter bescherming én ontwikkeling van de linie.

Dit laatste met als uitgangspunt, waar dat mogelijk is, meer ruimte te bieden voor ontwikkeling ten opzichte van de huidige bestemmingsplanregels. De regels voorkomen ook dat er binnen het gebied van de Waterlinie vergelijkbare ruimtelijke initiatieven op verschillende manieren worden getoetst. Uit praktische overwegingen organiseren de gemeenten het bestemmingsplanproces tegelijk.

Plannen ter inzage
De inzagetermijn voor het voorontwerp-bestemmingsplan start op 8 januari 2015 en duurt tot en met 19 februari 2015. In die periode kan iedereen inspraakreacties kenbaar maken bij de eigen gemeente. Het voorontwerp is vanaf 8 januari 2015 te vinden op de website van de gemeentes, op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website www.bestemmingwaterlinie.nl.

Inloopbijeenkomsten
Tijdens de inzagetermijn zijn er drie inloopbijeenkomsten op:
- Maandag 19 januari ‘Zalencentrum De Schildkamp’, Leerdamseweg 44, 4147 BM Asperen voor de gemeenten Lingewaal en Gorinchem
- Woensdag 21 januari ‘Verenigingsgebouw De Krooshof (Sidewende 1, 4122 GX Zijderveld voor de gemeenten Culemborg, Leerdam en Vianen;
- Woensdag 28 januari ‘Heeren van Suylighem’ Maas-Waalweg 15, 5305 TC Zuilichem voor de gemeente Zaltbommel.
Tussen 19.30 uur en 22.00 uur kunnen bezoekers op elk gewenst moment binnenlopen, de plannen bekijken, vragen stellen aan de planopstellers en mondeling een mening of opmerkingen geven. Mensen die op de avond van de eigen gemeente verhinderd zijn, zijn van harte welkom op één van de andere avonden.

Paraplubestemmingsplan
Het voorontwerp-bestemmingsplan is een zogenoemd ‘paraplubestemmingsplan’. Dit houdt in dat de regels uit het paraplubestemmingsplan als extra laag worden toegevoegd aan de geldende bestemmingsplannen. De nieuwe regels vervangen de nu geldende bestemmingsplannen niet. Ze vervangen wel de bestaamde regels voor bescherming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in de huidige bestemmingsplannen buitengebied van de gemeenten. Het belangrijkste doel van het paraplubestemmingsplan is om gelijkluidende regels te krijgen voor de bescherming en regeling van de NHW binnen de betrokken gemeenten. Hiermee wordt bevorderd dat ruimtelijke initiatieven op een vergelijkbare manieren binnen deze gemeenten worden getoetst.

Soepel waar het kan
De nieuwe regels proberen, waar dat mogelijk is, meer ruimte te bieden voor ruimtelijke ontwikkelingen door middel van maatwerk. In het gebied langs de hoofdverdedigingslijn en rond de forten - de kernzone – is minder ruimte en daarbuiten juist meer. In die kernzone zijn de kernkwaliteiten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie het belangrijkst en zijn de gebouwen en het landschap karakteristiek voor de linie. Meer informatie over de bestemmingsplanprocedure is te vinden op www.bestemmingwaterlinie.nl.
Datum
19 december 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden