over ons | adverteren | sitemap | contact

Parachutesprongen bij de Waal op bevrijdingsdag


Are you ready to jump into history? ......We 'll meet you in the dropzone!


Deel deze pagina

Skytrain Dakota
Ook vrouwen!
Parachute sepia
Parachutes
Displays
De parachutesprongen op 5 mei worden uitgevoerd door de vrijwilligers van de Parachute Group Holland (PGH). Om de herinnering levend te houden en om iedereen te herdenken die voor onze vrijheid gesprongen heeft, springen ze gekleed in de uniformen van de geallieerde strijdkrachten. Are you ready tot jump into history? ... We'll meet you in the dropzone!

PGH

Deze groep bestaat uit voormalige en actief dienende militairen maar is ook open voor burgers. Het is een Nederlandse stichting, met als doelstelling het parachutespringen te beoefenen op ‘militaire wijze’ en het herdenken van al diegenen die voor onze vrijheid gesprongen hebben.

Motto 'Jump into History'.
In Nederland is PGH de enige parachutistengroep die dit doet, met als motto: 'Jump into History'. Om de herinnering levend te houden zoals op 5 mei en voor de beeldvorming, springen onze mensen gekleed in de uniformen van de geallieerde strijdkrachten passend bij de gelegenheid die herdacht wordt. We zijn echter geen re-enactment groep en springen daarom zonder wapens en uitrusting. We herdenken alle geallieerde mannen en vrouwen, die gesprongen hebben.

Ook vrouwen!
Dat er ook een groot aantal vrouwen gesprongen hebben voor onze vrijheid is vaak onderbelicht. En inderdaad er springen ook vrouwen mee, binnen en met onze groep.

Parachutes
De parachutes die de groep gebruikt zijn ronde parachutes van het type MC1-C. Dit zijn geen oude parachutes want die kunnen om veiligheidsredenen niet meer worden gebruikt. Deze parachute stamt wel af van de T5 uit de 2e wereldoorlog. De MC1-C is een modern en beperkt bestuurbaar militaire valscherm van Amerikaanse makelij. Het springen en het landen aan een MC1-C is een heel andere ervaring dan aan een moderne square parachute (matras). Minder dynamisch en wat rustiger. Er wordt gesprongen uit militaire transportvliegtuigen zoals de C-47 Skytrain/ Dakota en Antonov 2.

Nog meer herdenkingssprongen
Jaarlijks wordt door PGH in september tijdens de herdenkingen rondom operatie Market-Garden in gesprongen boven authentieke dropzones bij Wolfheze, Ede (Ginkelse heide), Groesbeek en andere locaties. Aan onze jaarlijkse herdenkingssprongen wordt volop deelgenomen ook door springers uit het buitenland. Dit maakt het springen bij PGH tot een ware internationale activiteit die de onderlinge band tussen parachutisten versterkt.

PGH geeft basisopleidingen
Per jaar geeft PGH gemiddeld 5 basis opleidingen parachutespringen op een locatie bij Wolfheze, aan de rand van een originele landings/dropzone waar de eerste Britse parachutisten landden tijdens operatie Market Garden in september 1944.

Parachutespringen doet PGH door het geven van basisopleiding parachutespringen, gebaseerd op de moderne militaire springopleiding. PGH biedt aan iedereen de mogelijkheid om zelf het springen aan een ‘ronde bol’ parachute te ervaren. Na de 5e sprong, krijgen militairen met een kopie van het brevet en logboek, de ‘wing’ voor op hun uniform..

Voorlichting
We geven op verzoek lezingen op scholen en richten tijdens evenementen displays in met als thema het militair parachute springen. Hierbij tonen we verschillende parachutes en openen een parachute en leggen de werking uit zodat men het van nabij kan bekijken. PGH heeft ook meegewerkt aan het tot stand komen van televisieprodukties en wordt vaak gevraagd om advies met betrekking tot het springen met een ronde bol.

Meer info?
Ben je nieuwsgierig geworden zijn naar de PGH groep, kijk voor meer informatie op de website: www.paragroupholland.nl of stuur een e-mail: paragroupholland@live.nl


Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden