over ons | adverteren | sitemap | contact

Paardenmarkt Hedel start exportpilot


Deel deze pagina

De Paardenmarkt Hedel verplaatst dit jaar de exportkeuring naar een officieel erkend verzamelcentrum in Brakel. Dit hangt samen met nieuwe regelgeving. Met deze pilot denkt de Paardenmarkt Hedel klaar te zijn voor de toekomst.

Nieuwe regels
Per 1 januari 2018 worden de regels voor de export van paarden aangescherpt, bleek uit een bericht van demissionair staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) in de Staatscourant. De nieuwe regelgeving heeft grote gevolgen voor paardenmarkten. Vanaf 1 januari moeten zij een I&R-register bijhouden en aan de eisen van een erkend verzamelcentrum voldoen.

Pilot
De organisatie van de Hedelse paardenmarkt besloot daarom om alvast dit jaar nieuwe exportmogelijkheden te onderzoeken. Samen met het Ministerie van Economische Zaken, de NVWA en het erkende Brakelse exportverzamelcentrum ‘Van de Wetering Veestallen’ starten zij een pilot.

Verandering
Handelaren die vanaf de markt willen exporteren zullen eerst met paarden en veewagens naar Brakel moeten rijden. Omdat alle voorzieningen in Brakel zijn zal de wachtrij voor de exportkeuring naar verwachting korter zijn dan andere jaren. Bijkomend voordeel is dat vrachtwagens niet meer naar Kerkdriel hoeven te rijden voor reiniging. Dat wcheelt weer kilometers.

Sneller, efficiënter en veiliger
Door de ervaring en faciliteiten bij Van de Wetering zal de exportprocedure sneller, efficiënter en op een veilige manier verlopen. Deze stap betekent voor de paardenhandelaren een flinke verbetering. Met deze pilot denkt de Paardenmarkt Hedel klaar te zijn voor de toekomst.
Datum
10 oktober 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Paardenmarkt Hedel
Paardenmarkt Hedel
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden