over ons | adverteren | sitemap | contact

Opticien Reza neemt nog de tijd voor zijn klanten


Deel deze pagina

Reza en Erna in hun optiekzaak Rezzali Optico
Reza en Erna in hun optiekzaak Rezzali Optico
Een gebruikelijk beeld: tussen de boodschapjes door snel nog langs de opticien voor een ogentest. Vergelijk dat eens met de tandarts: daar maakt iedereen eerst braaf een afspraak voor. "Mensen lijken weinig respect te hebben voor hun eigen ogen," constateert opticien Reza Alhoei. In zijn nieuwe praktijk aan huis wil hij ruim de tijd nemen voor zijn klanten.

Een bezoek aan Reza's praktijk staat garant voor veel Iraanse warmte en gastvrijheid. De koffie dampt en de cake en paaseitjes staan al te wachten. Reza en zijn vrouw Erna doen er alles aan om de bezoeker op het gemak te stellen. Hun optiekzaak 'Rezzali Optico' is een uniek concept. "Wij werken uitsluitend op afspraak, wat het voordeel heeft dat je als klant nooit te maken krijgt met wachttijden. En altijd heb je de garantie dat je geholpen wordt door een gediplomeerd opticien. Dat is bij een doorsnee optiekzaak zeker niet altijd het geval."

De wortels van Reza liggen in Teheran, Iran. Hij maakte daar als tiener de Islamitische revolutie van 1979 mee. Zijn familie had niet veel te lijden onder het nieuwe bewind. "Zolang je je maar niet met politiek bemoeide merkte je daar niet zoveel van." Erna: "Nog steeds gaan we ieder jaar een keer op familiebezoek. Het is jammer dat in het westen alleen de politiek van Iran aandacht krijgt en niet de prachtige cultuur van het land en de warmte van de bevolking."

Studie
Na zijn middelbare schoolopleiding en dienstplicht kreeg Reza een paspoort en mocht in het buitenland gaan studeren. Het werd België. "Eerst studeerde ik er electronica, daarna volgde ik op aanraden van een goede vriend een vierjarige opleiding tot opticien. Ik bleef zo in het technische vak en kon tegelijkertijd mensen helpen, voor mij een prettige combinatie. Het was de bedoeling dat ik weer terug zou gaan naar Iran, maar ik ben blijven hangen." "Aan iets blonds", lacht zijn vrouw.

Reza volgde in 1998 zijn Erna naar Zaltbommel en ging werken als opticien bij Pearl in Den Bosch. Hij maakte er snel carrière, eerst als bedrijfsleider in Culemborg om in 2001 de vestiging in Den Bosch over te nemen. "Ik heb altijd met veel plezier bij Pearl gewerkt, maar op een bepaald moment voel je je toch wat beperkt. Zeker als je zo eigenwijs bent als ik, haha. Toen ik in 2006 de zaak verkocht aan een medewerker ontstond langzaam het idee om voor mezelf te beginnen."

Flexibiliteit
Medio februari werd in kleine kring de nieuwe optiekzaak officieel geopend. Het bedrijf blinkt uit in flexibiliteit en klantvriendelijkheid. "We hebben een haal- en brengservice. Als mensen niet zelf kunnen komen dan ga ik gewoon met mijn koffertje naar hen toe. Het afleveren van de bril of contactlenzen bij de klant hoort ook bij de service. Bij ons ben je niet aan tijden gebonden. Je kunt overdag terecht, maar ook 's avonds en in het weekend.

Erna heeft ook een belangrijke rol in de zaak. "Een bril is naast een noodzaak natuurlijk ook een modeartikel. Ik heb geen technische achtergrond zoals Reza, maar heb wel feeling voor mode en kan advies geven als het gaat om het uiterlijk. We hebben een uitgebreide collectie met honderden monturen in de aanbieding, met merken als Jaguar, Rayban, Dolce & Gabbana, enz."

Een noviteit is het montuur-met-kliksysteem Try Change, waarbij het mogelijk is om op dezelfde glazen steeds een ander montuur te klikken. "Een leuk kado-idee: een complete bril geef je niet zo snel weg, maar met een nieuw set veren geef je je oude bril een compleet nieuwe look."

Rezzali Optico is gevestigd aan de Koningin Wilhelminaweg 46 in Zaltbommel.
Wat
Interview met Reza Alhoei
Waar
Rezzali Optico, Zaltbommel
Wanneer
1 maart 2008
Tekst en foto
Jan van den Berg
Datum
1 maart 2008

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden