over ons | adverteren | sitemap | contact

Opknapbeurt openbaar groen in de Vergt


Deel deze pagina

De gemeente knapt vanaf 3 maart het openbaar groen in de Zaltbommelse wijk De Vergt op. De gemeente rooit bomen die slecht van conditie zijn, freest struiken en stobben en vervangt beplanting. Als afsluiter planten scholieren halverwege maart 71 bomen in de wijk op boomfeestdag. Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer twee weken.

Groen in de wijk
De Gisbert Schairtweg, Klipperstraat, Hoogaarsstraat en Vermeerstraat worden onder handen genomen. Op de Klipperstraat verdwijnen de 8 bol-esdoorns bij de Action. Ook de goudenregen tegenover school en 1 meidoorn op het schoolterrein verdwijnen. Hiervoor komen 16 ZilverlLindes terug (Tilia tomentosa Wandell’ ), waarvan 5 op het schoolterrein. Deze soort heeft geen last van luizenplak en zijn door de bloesem interessant voor insecten en vogels.

In de Hoogaarsstraat worden 14 esdoorns gekapt. Hiervoor komen 18 Haagbeuken terug (‘Carpinus betulus Frans Fontaine’), een inheemse boomsoort zonder bloesem. In de Vermeerstraat worden 16 sierkersen gekapt. Hiervoor worden 31 Sierkersen (bruinbladige ‘Prunus cerasifera Nigra’) teruggeplant. De soort is interessant voor insecten en vogels. In de Gisbert Schairtweg komen 6 Velsesdoorns (‘Acer campestre Elsrijk’) bij. Deze bomen geven niet of nauwelijks luizenplak of meeldauw.

Scholieren planten bomen op boomfeestdag
Halverwege maart planten leerlingen van scholen in De Vergt de in totaal 71 bomen in hun wijk. Dit doen ze in het kader van boomfeestdag. Elk jaar is de Boomfeestdag in de derde week van maart. Dit jaar koos de Stichting Nationale Boomfeestdag voor het thema ‘Bomen en water’. De stichting wil met de boomfeestdag leerlingen kennis, inzicht, begrip en de functie van bomen bijbrengen.

Gemeente en bewoners maakten plan voor groen in de wijk
De plannen voor de groenvoorzieningen in deze wijk zijn in november tijdens een bewonersavond besproken met bewoners. Een deel van hun opmerkingen en ideeën zijn meegenomen in de plannen. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners last hebben van de aanwezigheid van graafmachines en tractoren. Het kan zijn dat een straat tijdelijk wordt afgesloten of dat er even niet kan worden geparkeerd. De gemeente vraagt hiervoor begrip.

Zaltbommel in de race voor Groenste Stad
Door de groenvoorziening in De Vergt op te knappen, wordt Zaltbommel weer een stukje groener. De gemeente Zaltbommel doet mee aan deze wedstrijd ‘Groenste Stad van Nederland’ van Entente Florale. Groen is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Maar de jury kijkt ook naar bijvoorbeeld cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden