bird
zaterdag 10 december | 06.53 uur

Is Kevin (23) uit Zaltbommel de mooiste man van Nederland?

01-05-2021 10:30
uur
Door: Dominik Morawiak
Sacha van Manen 1-1
• Kevin is IT-consultant. In zijn vrije tijd speelt hij bij Nivo Sparta. (Foto: Sacha van Manen)

Wie wordt The Mister of the Netherlands 2021? 29 kandidaten strijden vanavond om deze prestigieuze titel. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen bij de verkiezing voor de mooiste man van de wereld in de Filipijnen. In dit deel van Opgroeien tussen de rivieren: een van de kanshebbers op deze titel Kevin Nikolov (23) uit Zaltbommel.

Na zijn studie Bedrijfskunde en premaster Information Management is Kevin gaan werken als IT consultant. Hij heeft vroeger gevoetbald op het hoogste niveau Eredivisie voor de jeugd bij RKC Waalwijk. Nu maakt hij onderdeel uit van NIVO Sparta. In zijn vrije tijd vindt Kevin het leuk om verschillende dingen te ondernemen, zoals mountainbiken. Meedoen aan de verkiezing voor de mooiste man van Nederland is niet het eerste wat in hem opkwam.

Jezelf presenteren
“In augustus 2020 zat ik op Ibiza en ik werd persoonlijk benaderd door de organisator. Ik twijfelde nog of het iets voor mij was, maar uiteindelijk heb ik besloten om ervoor te gaan”, vertelt Kevin. “In de verkiezing moet je jezelf leren presenteren, je komt in de spotlights te staan. Ik ben meer van achter de schermen werken dus ik heb moeten leren om naar de voorgrond te treden.”

(tekst gaat verder onder deze foto, die gemaakt is door Martin Bierman)

(

Comfortzone
Misters of the Netherlands is een maandenlang traject waarbij het niet alleen om het uiterlijk gaat. “Er komen verschillende dingen bij kijken, zoals interviews, fotoshoots, trainingen voor de finale. Je leert uit de comfortzone te stappen. Je ontwikkelt al die tijd een betere versie van jezelf.”

Tegenstanders
Aan het begin van de competitie waren er 150 deelnemers. Uiteindelijk gaan er 29 door naar de finale, onder wie Kevin. Ondanks dat het om een verkiezing gaat, hangt er een fijne sfeer in de groep. “De afgelopen maanden heb ik heel leuke ervaringen met de medekandidaten opgebouwd. Het is een groep die elkaar sterker maakt. Ik geloof niet dat er iemand bij zit die het een ander niet gunt.”

 

Kevin kijkt trots op wat hij de afgelopen tijd heeft bereikt. “Ik ben echt gegroeid met dank aan deze verkiezing. Zo ben ik beter geworden in presenteren en in interviews geven. De laatste paar maanden ben ik daarnaast gegroeid op social media.”

Finale
Vanavond bepaalt de jury tijdens de grote finale wie er met de winst vandoor gaat. “Ik sta er blanco in. Ik wil het liefst natuurlijk winnen, maar ongeacht de uitslag heb ik voor mijn gevoel al gewonnen omdat ik enorm ben gegroeid als persoon. Ik verwacht vooral een avond vol met nieuwe dingen.” Na de verkiezing wil Kevin zich blijven focussen op zijn maatschappelijke carrière als IT consultant. “Als er iets moois op pad komt, kan ik altijd nog van gedachte veranderen.”

Door de coronamaatregelen is er geen publiek aanwezig bij de finale van de verkiezing. De liveshow is wel te volgen via YouTube en Facebook van The Misters of the Netherlands.

https://www.mistersofthenetherlands.nl/

 

(foto: Roy Froma:)

 

(Foto: Sacha van Manen:)

 

Tags

kevin nikolov,mooiste man van nederland,mister of the netherlands