bird
dinsdag 23 april | 20.05 uur

Dj Mike (16) uit Rossum blijft ook in de lockdown draaien

27-02-2021 11:00
uur
Door: Dominik Morawiak
mike schriever
• Mike achter de draaitafel. (foto: aangeleverd)

In de nieuwe rubriek Opgroeien tussen de rivieren geeft de Bommelerwaardgids het woord aan de jongeren uit de regio. Waar houden zij zich mee bezig? Wat zijn hun toekomstplannen? In het tweede deel: de opkomende dj Mike Schriever.

Mike Schriever is zestien jaar oud en komt uit Rossum. Hij zit in examenjaar havo op het Cambium College in Zaltbommel. In zijn vrije tijd draait Mike regelmatig als dj. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al op diverse festivals gestaan, zoals Delicious in Kerkdriel en Outlands in Vierlingsbeek. “Daar sta je voor een groot publiek van meer dan duizend man. Het geeft je een fantastisch gevoel als mensen dansen op jouw muziek en er plezier van beleven”, vertelt Mike. “Als ze stilstaan is het niet zo leuk.”

Hobby
De jonge dj heeft zijn hobby op de dertienjarige leeftijd ontdekt. Toen heeft hij zijn eerste set gekocht en blijft sindsdien elke dag oefenen. “Dat doe ik gemiddeld een uurtje per dag, in het weekend wel meer. We hebben een geïsoleerde garage zodat mijn ouders geen last hebben van mijn muziek.”

Het grootste idool van Mike is dj La Fuente. “Zijn muziekstijl is qua productie erg goed. Hij neemt zijn publiek helemaal mee in zijn show”, vertelt Mike. “La Fuente draait meestal op grote festivals. De lichtshow en speciale effecten maken zijn hele show tien keer mooier.”

Corona
In maart 2020 zou Mike opnieuw draaien op Delicious in de Brabanthallen in Den Bosch. Het festival werd gecanceld door corona, net als alle andere festivals tot nu toe. “Aan het begin van de coronacrisis dacht ik nog: het komt wel weer, maar nu duurt het erg lang.”

Toch blijft Mike niet stilzitten. In het carnavalsweekend zou hij normaal gesproken muziek draaien op het feest in zijn eigen dorp. Ondanks dat er dit jaar geen feest was, heeft hij toch muziek naar de mensen toe gebracht (zie foto hieronder). “Samen met de carnavalsvereniging De Lorre uit Rossum hebben we op de carnavalszaterdag door het dorp rondgereden met een aanhanger om voor alle inwoners van Rossum wat muziek te draaien. Dat was erg leuk om ondanks alles toch wat gezelligheid bij mensen te bezorgen.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Het mooiste plekje
De jonge dj woont ook met veel plezier in zijn dorp. “Ze zeggen altijd dat Rossum het mooiste plekje van de Bommelerwaard is. Het ligt mooi aan de dijk, je hebt verschillende fietsroutes. Vlakbij de Gouden Molen heb je een mooi uitzicht over de rivier.” Toch zou Mike wat willen veranderen aan zijn woonplaats. “Het zou fijn zijn als er wat meer voor de jongeren georganiseerd zou worden, bijvoorbeeld jongerenfeesten. Dat wordt normaal gesproken in Velddriel gedaan en zou bij ons ook kunnen.”

Toekomst
Mike wil zich blijven ontwikkelen als dj. Na het afmaken van de middelbare school wil hij echter een andere kant op qua opleiding. “Ik wil graag ambulancemedewerker worden. Het lijkt mij een spannende baan met veel afwisseling. Dat maakt het leuk om te doen”, vertelt Mike. “Muziek draaien blijf ik als hobby doen. Hopelijk heb ik daar straks meer mogelijkheden voor dan op dit moment.”

door Dominik Morawiak

Tags

opgroeien tussen de rivieren,mike schriever