bird
donderdag 25 april | 18.38 uur

Anne (18) uit Zaltbommel zingt de sterren van de hemel in The voice of Holland

29-01-2021 11:09
uur
Door: Dominik Morawiak
annepeters3
Anne tijdens haar blind audition bij TvoH.

In de nieuwe rubriek Opgroeien tussen de rivieren geeft de Bommelerwaardgids het woord aan de jongeren uit de regio die net volwassen zijn geworden of binnenkort volwassen worden. Waar houden zij zich mee bezig? Wat zijn hun toekomstplannen? In het eerste deel: de jonge zangeres Anne Peters.

Anne Peters is achttien jaar oud en komt uit Zaltbommel. Ze zit in examenjaar havo op het Cambium College en doet aan hockey in haar vrije tijd. Afgelopen vrijdag veroverde ze de harten van twee miljoen kijkers van The voice of Holland. Tijdens haar blind audition wist ze de stoelen van Jan Smit en Waylon om te draaien met de uitvoering van het nummer Everglow van Coldplay.

“Het viel mij op dat ik de hele tijd heel relaxed was. Ik dacht: ik ga plezier maken en het is überhaupt een hele ervaring dat ik de auditie mag doen”, vertelt Anne. “Op het laatste moment, toen ik op de backstage zat, dacht ik: nu moet het gaan gebeuren. Toen werd ik in een keer heel zenuwachtig.”

Passie voor muziek

De Bommelse deelneemster had al van jongs af aan passie voor muziek. Een heleboel vaardigheden heeft ze zichzelf aangeleerd. “Rond mijn tiende ging ik proberen zware nummers te zingen. Ik herhaalde heel veel totdat ik een beetje in de buurt zat. Op mijn dertiende kreeg ik zangles als verjaardagscadeau. Vanaf dat moment ben ik erg gegroeid in een korte tijd.”

Nieuwe ervaring

Twee jaar geleden wilde een vriend van Anne haar opgeven voor The voice of Holland, maar dat vond ze zelf nog te vroeg. “Vorig jaar zei mijn zus weer: je moet het proberen, je doet mee om te groeien. Daar zat wat in, misschien kon ik bij The voice meer leren dan tijdens de zanglessen tot nu toe. Ik zie The voice dus als een nieuwe ervaring om heel veel te gaan leren.”

Nummer opdragen

Tijdens de blind audition was Anne heel gefocust op de tekst. “Toen het begon, zat ik volledig in het nummer en dacht alleen aan mijn overleden opa aan wie ik het nummer wilde opdragen. Die gedachte was zo sterk dat het voelde alsof hij tegenover mij stond en ik voor hem aan het zingen was. Dat was heel fijn want zo kon ik de zenuwen onderdrukken.”

Onzeker

Uiteindelijk heeft de jonge zangeres voor Waylon gekozen die haar verder zal begeleiden in de show. “Ik denk dat Waylon het beste bij mij past omdat ik op zanggebied onzeker kan zijn. Ik ga mezelf heel snel vergelijken met andere mensen en daar wil ik heel graag in groeien: focussen op wat je zelf kan”, vertelt Anne. “Ik wist dat Waylon daar goede tips over gaf en toen hij gedraaid was, zei hij ook dingen over de kwetsbaarheid in mijn stem. Dat vond ik mooi dus uiteindelijk heb ik voor hem gekozen.”

Toekomst

Naast haar deelname aan het programma bereidt Anne zich voor op haar eindexamens. “Ik wil dit jaar het havodiploma halen en vervolgens houd ik een tussenjaar. Ik ga dan de vooropleiding van de Rockacademie in Tilburg doen. Dat is echt mijn nummer-1-opleiding. Ik zou niet weten wat ik anders zou willen doen; muziek maken is echt mijn passie.”

Ondanks dat de vocalist heel prettig in Zaltbommel woont, wil ze later naar een grotere stad verhuizen. “Ik vind het top om hier op te groeien. Het is er rustig, maar er is ook veel gezelligheid in de stad. Je hebt de Waal en de prachtige natuur eromheen. Toch denk ik dat ik het ook erg leuk zal vinden om in een grotere stad te wonen. Waarschijnlijk omdat ik in een leeftijd zit dat je ernaartoe leeft om op kamers te gaan. Dat lijkt mij erg leuk.”

Dit jaar wil Anne meer optredens geven als het meezit met de lockdown. “Dat heb ik nog niet vaak gedaan, terwijl ik het erg leuk vind om te doen. Het optreden helpt mij ook tijdens mijn leerproces.” De komende tijd is Anne in ieder geval te bewonderen in The Battles van The voice of Holland.

Kijk hier naar het optreden van Anne bij de blind auditions: https://www.thevoiceofholland.com/video/anne-peters-everglow

(Anne staat met krukken op het podium, omdat ze tijdens het hockeyen een spiertje heeft gescheurd in haar bovenbeen)

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie