over ons | adverteren | sitemap | contact

Opening Klompenpad Brakel-Poederoijen


Deel deze pagina

POEDEROIJEN - Op vrijdag 25 oktober vindt de feestelijke opening plaats van het derde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel: het Jordenpad. Jordenpad is een Klompenpad van zestien kilometer door de Bommelerwaard, over rivierdijken, door komgronden in het mooie buitengebied van Poederoijen en Brakel. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij het startpunt Brasserie De Buurman, Maasdijk 84 in Poederoijen.

Onthulling startpaneel
Wethouder Gijs van Leeuwen, Theo de Vries van Dorpsraad Poederoijen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zijn bij de opening aanwezig. Samen met groep 8 van de Willem van Oranjeschool uit Brakel wordt het startpaneel onthuld. Daarna is er een wandeling over een deel van het Klompenpad langs Batterij Poederoijen en een bezoek aan het Dunea pompgebouw bij Poederoijen.
Jordenpad is genoemd naar de Jordensteeg, een historisch tracé. Vanaf de middeleeuwen leidde de Jordensteeg vanuit Brakel richting Poederoijen. In de 20ste eeuw is dit tracé deel gaan uitmaken van de Burg. Posweg. De naam Jorden staat vermoedelijk voor ‘aarde’ of ‘grond’. Een deel van de routeverkorter leidt via deze weg.

Klompenpaden in de gemeente Zaltbommel
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Zaltbommel, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Poederoijen en Brakel is het 117de Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Jordenpad sluit aan op het Vurensche Polderpad in Vuren en het pas geopende Engelenburgerpad in Herwijnen. In de gemeente Zaltbommel liggen verder het Nywelepad en het Hamarithapad. Het Jordenpad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Zaltbommel en de Nationale Postcode Loterij.

Te gast in het buitengebied
Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Brochure van de route
De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Brasserie De Buurman in Poederoijen en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 25 oktober ook beschikbaar via de Klompenpaden app.
Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl..
Datum
11 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Wandelen in de bommelerwaard
Wandelen in de bommelerwaard
Nieuws, 31 oktober 2018: Vrijwilligers gezocht voor Klompenpad Brakel en Poederoijen
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden