over ons | adverteren | sitemap | contact

Opening expositie Loes van Delden


'Een Wondere Wereld'


Deel deze pagina

Loes van Delden
Bij Edelsmederij/Galerie Rigtering is een expositie met het werk van Loes van Delden ingericht. Loes van Delden maakt kunstwerken geïnspireerd op letters en beleeft daar ‘enorm veel plezier’ aan. Die positiviteit straalt haar werk ook uit. Op zondag 18 mei om 15:30 uur vindt de officiele opening plaats.

Over Loes van Delden- Posthumus
Loes van Delden-Posthumus woont in Geldrop. Vijftien jaar lang leidde ze lessen Kalligrafie, Schriftgeschiedenis en Schrijfhulp bij een Volksuniversiteit, bij enkele verenigingen en ook thuis. “Letters, schrift en schrijven werden mijn passie. Later ben ik ook de computer gaan gebruiken. Ik ga uit van eigen werk en van mijn foto’s uit de natuur”, legt Van Delden uit. Beide worden opnieuw met de hand bewerkt tot unieke kunstuitingen.

Spel met letters
De kunstenares vervolgt: “Vanuit de traditionele kalligrafie ontwikkelde ik een spel met letters, alfabetten en lettertekeningen. Ook details uit alfabetten gebruik ik, soms in negatief en opnieuw bewerkt.” Over het fotograferen in de natuur: “Tijdens wandelingen neem je waar wat het oog ziet. De camera legt het vast. Het ontstane beeld wordt afgedrukt en met de hand bewerkt tot een 'Wondere Wereld' van poppetjes, gezichten, dieren en figuren. Veel materiaal vind ik in bomen en hun schors, in bloemen, in bladeren. Ook in oude huizen zijn wonderlijke vormen waar te nemen. Die wereld is fantastisch! Letters nemen steeds een plaats in, soms in tekst, soms als beeldvulling.”

Wondere Wereld
Een Wondere Wereld dus: de titel van de tentoonstelling bij Gabrielle Rigtering. “Een wereld vol verwondering, blijdschap, rust en stilte”, aldus Van Delden. Tijdens de opening op zondag 18 mei tussen 15:30 en 18:00 zal ze uitleg geven bij het geëxposeerde werk. Iedereen is welkom. Zoon Jeroen van Delden zingt en speelt gitaar. Hij is ook de verbindende factor tussen Loes van Delden en Gabrielle Rigtering: Jeroen is al sinds de basisschool bevriend met Erik Peek, de partner van Gabrielle.

Expositie geopend tot en met 13 juli geopend
De expositie is te zien tot en met 13 juli tijdens de openingstijden van de edelsmederij aan de Gamerschestraat 3 in Zaltbommel: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie: www.gabrielle-rigtering.nl

Over Gabrielle Rigtering
“Ik kom uit een artistieke familie. Muziek en kunst waren aan de orde van de dag. Van klassiek tot modern. Mijn moeder zong en speelde piano, één van mijn zussen was klassiek geschoold zangeres en een andere zus heeft de kunstacademie in Tilburg gevolgd en geeft nog steeds cursussen tekenen en schilderen."

"Naast kunst en muziek ben ik zelf altijd gefascineerd door sieraden. Op jonge leeftijd volgde ik een aantal cursussen edelsmeden en uiteindelijk heb ik in Schoonhoven de opleiding voor edelsmid gevolgd. Eind 2007 ben ik verhuisd naar de binnenstad van Zaltbommel. In de zomer van 2013 deed zich de mogelijkheid voor om mijn eigen winkel te beginnen, en die kans heb ik met beide handen aangepakt."

"In de winkel kan het winkelend publiek mij zien werken. Ik maak sieraden in opdracht en vrij werk. Aan de grote tafel verzorg ik workshops van één dag en doorlopende, wekelijkse cursussen. Ik begeleid iedere deelnemer individueel. De winkel biedt ook goede mogelijkheden als expositieruimte. Elke twee maanden bied ik een kunstenaar de gelegenheid te exposeren. Deze galeriefunctie blijkt ook uniek in Zaltbommel.”

Datum
9 mei 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden