over ons | adverteren | sitemap | contact

Opening eerste Klompenpad in Zaltbommel: Hamarithapad


Deel deze pagina

Op vrijdag 17 oktober vindt de feestelijke opening plaats van het eerste Klompenpad in de gemeente Zaltbommel: het Hamarithapad. Hamarithapad is een rondwandeling van tien kilometer door het afwisselende buitengebied van Nederhemert. Wandelen door het stroomgebied van de Maas met wielen, kades, een restant van een schans en een indrukwekkend kasteel.

De opening vindt plaats om 14.00 uur in café de Maasstroom, Maasdijk 2 in Nederhemert. Wethouder Han Looijen, Dorpsraad Nederhemert en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthullen het startpaneel. Daarna vertrekt het gezelschap per huifkar naar het veer voor een wandeling op Nederhemert-Zuid. Bij de Speeltuin wordt het tweede startpaneel onthuld. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Landelijk routenetwerk
Het Hamarithapad voert de wandelaar door het prachtige buitengebied van Nederhemert. Langs vele historische gebouwen, oude kades en een sterrenbos. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met Dorpsraad Nederhemert, vrijwilligers, VANL De Capreton, particuliere grondeigenaren en gemeente Zaltbommel is deze route tot stand gekomen. Hamarithapad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en is het 61ste Klompenpad.

Samen met de streek
Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Brochure en App
De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij de startpunten Café De Maasstroom, Speeltuin Nederhemert en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild en het gevaar voor het overbrengen van ziektes. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 17 oktober ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Meer informatie over de Klompenpaden is te vinden op www.klompenpaden.nl.

Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Zaltbommel, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de Nationale Postcode Loterij.
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden