over ons | adverteren | sitemap | contact

Ontwerp-Inpassingsplan herstructurering tuinbouw Bommelerwaard


Deel deze pagina

Op 11 november 2014 is door Gedeputeerde Staten (GS) een nieuw ontwerp-inpassingsplan voor de herstructurering van de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard (PIP Bommelerwaard) vastgesteld. Hieronder staan de hoofdlijnen van dit PIP beschreven.

Om perspectief te bieden aan de tuinbouwsector en tegelijkertijd ook de verkeersafwikkeling en de landschappelijke kwaliteit in de Bommeleraard te verbeteren, hebben GS van Gelderland een nieuw ontwerp-Inpassingsplan vastgesteld. Dit nieuwe ontwerp is tot stand gekomen na een intensief gebiedproces en in samenwerking met de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en waterschap Rivierenland. Het vervangt het eerdere ontwerp van 17 september 2013. Het ontwerp-inpassingsplan ligt vanaf 20 november tot 31 december 2014 ter inzage.

Wat is een PIP?
Het ontwerp-PIP legt de ruimtelijke relevante kaders voor de ruimtelijke ordening vast. Het is onderdeel van een bredere aanpak. Zo werkt de provincie met het waterschap Rivierenland en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel tegelijkertijd aan een uitvoeringsconvenant. Daarin maken zij afspraken over aanvullende onderdelen om zo de doelen uit de Samenwerkings Overeen Komst uit 2009 (SOK 2009) te realiseren. Het gaat hier om afspraken over bijvoorbeeld verkeer tussen de herstructureringsgebieden. Het is de bedoeling om dit convenant te ondertekenen vóor de PIP-vaststelling (door PS op 25 februari 2015).

Verplaatsingsregeling
Een van de flankerende maatregelen is de verplaatsingsregeling voor glastuinbouwbedrijven. Tuinders die willen verhuizen naar de intensiveringsgebieden kunnen aanspraak maken op een bijdrage in de kosten op voorwaarde dat niet gebruikte kassen worden afgebroken. De provincie Gelderland stelt deze regeling dit jaar opnieuw kopen. Er is dit jaar nog 1.815.208,00 euro beschikbaar.
Bron:
Provincie Gelderland
Datum
13 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Hoofdlijnen van het ontwerp-plan:
Een korte uitleg van de belangrijkste punten uit het plan kunt u lezen in Hoofdlijnen Ontwerp-Inpassingsplan herstructurering tuinbouw Bommelerwaard.

Inzage stukken:
Vanaf 12 november zijn de stukken hier> in te zien.

Meer informatie:
Provincieloket
Telefoon: (026) 359 99 99
E-mail: provincieloket@gelderland.nl


Gerelateerde info

Nieuws, 12 september 2014: Nieuwe uitgangspunten inpassing tuinbouw Bommelerwaard
Nieuws, 17 januari 2014: Wel of geen PIP (ingezonden brief)
Nieuws, 8 januari 2014: Provinciaal Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard mogelijk aangepast
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden