over ons | adverteren | sitemap | contact

Ontwerp-Inpassingsplan herstructurering tuinbouw Bommelerwaard


Deel deze pagina

Op 11 november 2014 is door Gedeputeerde Staten (GS) een nieuw ontwerp-inpassingsplan voor de herstructurering van de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard (PIP Bommelerwaard) vastgesteld. Hieronder staan de hoofdlijnen van dit PIP beschreven.

Om perspectief te bieden aan de tuinbouwsector en tegelijkertijd ook de verkeersafwikkeling en de landschappelijke kwaliteit in de Bommeleraard te verbeteren, hebben GS van Gelderland een nieuw ontwerp-Inpassingsplan vastgesteld. Dit nieuwe ontwerp is tot stand gekomen na een intensief gebiedproces en in samenwerking met de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en waterschap Rivierenland. Het vervangt het eerdere ontwerp van 17 september 2013. Het ontwerp-inpassingsplan ligt vanaf 20 november tot 31 december 2014 ter inzage.

Wat is een PIP?
Het ontwerp-PIP legt de ruimtelijke relevante kaders voor de ruimtelijke ordening vast. Het is onderdeel van een bredere aanpak. Zo werkt de provincie met het waterschap Rivierenland en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel tegelijkertijd aan een uitvoeringsconvenant. Daarin maken zij afspraken over aanvullende onderdelen om zo de doelen uit de Samenwerkings Overeen Komst uit 2009 (SOK 2009) te realiseren. Het gaat hier om afspraken over bijvoorbeeld verkeer tussen de herstructureringsgebieden. Het is de bedoeling om dit convenant te ondertekenen vóor de PIP-vaststelling (door PS op 25 februari 2015).

Verplaatsingsregeling
Een van de flankerende maatregelen is de verplaatsingsregeling voor glastuinbouwbedrijven. Tuinders die willen verhuizen naar de intensiveringsgebieden kunnen aanspraak maken op een bijdrage in de kosten op voorwaarde dat niet gebruikte kassen worden afgebroken. De provincie Gelderland stelt deze regeling dit jaar opnieuw kopen. Er is dit jaar nog 1.815.208,00 euro beschikbaar.
Bron:
Provincie Gelderland
Datum
13 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Hoofdlijnen van het ontwerp-plan:
Een korte uitleg van de belangrijkste punten uit het plan kunt u lezen in Hoofdlijnen Ontwerp-Inpassingsplan herstructurering tuinbouw Bommelerwaard.

Inzage stukken:
Vanaf 12 november zijn de stukken hier> in te zien.

Meer informatie:
Provincieloket
Telefoon: (026) 359 99 99
E-mail: provincieloket@gelderland.nl


Gerelateerde info

Nieuws, 12 september 2014: Nieuwe uitgangspunten inpassing tuinbouw Bommelerwaard
Nieuws, 17 januari 2014: Wel of geen PIP (ingezonden brief)
Nieuws, 8 januari 2014: Provinciaal Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard mogelijk aangepast
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden