over ons | adverteren | sitemap | contact

OfficiŽle overhandiging eerste exemplaar Grote Werken


Deel deze pagina

Op maandag 28 augustus vindt vanaf 13.30 uur de bijeenkomst plaats, waar de landschapsinrichtingscommissie Land van Maas en Waal de werkzaamheden officieel afrondt en het eerste exemplaar van het boek ‘Grote Werken, die Maas en Waal welvarend maakten’, schrijver de heer Peter Deurloo overhandigt aan de Gedeputeerde de heer J.J. van Dijk.

De ruilverkaveling Land van Maas en Waal heeft met zijn oppervlakte van 9.420 ha een belangrijke rol gespeeld in de inrichting van de buitenruimte van de gemeenten West Maas en Waal, Maasdriel en Druten. Hier zijn de afgelopen jaren veel doelen gerealiseerd op het gebied van landbouw, natuur, water, recreatie en landschap. Na vele jaren van inspanning zijn alle werkzaamheden nu afgerond en vindt er een feestelijke afsluiting plaats op maandag 28 augustus as. bij De Twee Linden te Beneden Leeuwen.

De commissie heeft het initiatief genomen tot het vervaardigen van een boek over de werkzaamheden en Peter Deurloo heeft dit boek geschreven. Het 300 pagina tellende kleurrijk geïllustreerde gebonden boek is laag geprijsd, zodat het voor geïnteresseerden gemakkelijk aan te schaffen is als cadeau of voor jezelf. Uitgever Printrendement te Beuningen heeft het boek geproduceerd in samenwerking met Dix Design. Het boek is verkrijgbaar in alle gemeenten in de regio.

Het Land van Maas en Waal was een eeuw geleden nog een arm en geïsoleerd gebied. Een van de armste gebieden in Nederland zelfs. Opeenvolgende watersnoodrampen en schrale gronden maakten het tot een weinig aantrekkelijke plek om te wonen. In dit boek staat beschreven hoe via ingrepen in de rivieren en hun dijken, het aanleggen van wegen en een brug en het verbeteren en herverdelen van het land die situatie ten goede veranderde. Hoe via Grote Werken het Land van Maas en Waal tot welvaart kwam.

Het boek is te bestellen via www.printrendement.nl en vanaf dinsdag 29 augustus verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten in de regio Wito Bruna te Beuningen, Boekhandel De Kleijn te Wijchen, Bruna te Druten, Readshop Beneden Leeuwen, Kantoorboekhandel De Rijk te Beneden Leeuwen, De Readshop Kerkdriel, De Tuut te Appeltern, Kasteel Museum Wijchen

Genomineerd
Het boek is ook genomineerd voor de twee jaarlijkse Erfgoedprijs Gelderse Gouden Roos een initiatief van Erfgoed Gelderland. Stemmen kan via de website van Erfgoed Gelderland
Datum
23 augustus 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden