over ons | adverteren | sitemap | contact

Nog steeds onduidelijkheid over ophalen incontinentiemateriaal en luiers


Deel deze pagina

Het Algemeen Bestuur (AB) van Avri besloot 4 juli in haar vergadering dat de 8 aangesloten gemeenten zelf bepalen of en hoe zij incontinentiemateriaal en luiers door Avri laten inzamelen. Naar verwachting is in november meer bekend. Ook is in de vergadering besloten om de contracten met papierverenigingen met een jaar te verlengen. Het gaat om de keuze óf en hoe luiers en incontinentiemateriaal worden ingezameld, hoe vaak het afval wordt opgehaald en hoeveel containers er worden geplaatst.

Duurzaam verwerken

Iedere gemeente kiest straks zelf of en hoe het materiaal ingezameld wordt en betaalt hiervoor zelf de kosten. Het Algemeen Bestuur van Avri wil incontinentiemateriaal en luiers gescheiden inzamelen en circulair laten verwerken, zodat het als grondstof voor nieuwe producten kan dienen.

Maatwerk
Gemeenten willen meer maatwerk gericht op de behoefte van hun inwoners. Joost Reus, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Avri: “Maatwerk is niet nieuw binnen Avri. Verschillende gemeenten hebben al maatwerk voor aanvullend werk. Voor die extra werkzaamheden betalen die gemeenten ook. Denk bijvoorbeeld aan het extra ophalen van gft of het verwijderen van zwerfvuil."

Pilots met papierverenigingen
De contracten met de verenigingen die Avri ondersteunen bij het ophalen van papier zijn voor 1 jaar verlengd. In het najaar zoeken Avri en de verenigingen samen naar alternatieve werkzaamheden zodat de inkomsten voor verenigingen ook ná 2020 geborgd kunnen blijven. Denk bijvoorbeeld aan het adopteren van ondergrondse containers of het bemensen van mobiele milieustraten.

Volgend jaar probeert een aantal verenigingen de alternatieve werkzaamheden uit om te onderzoeken wat het beste werkt. Het bedrag dat voor papierverenigingen gereserveerd is blijft overeind, verenigingen worden wel geacht om er een tegenprestatie voor te leveren.
Datum
11 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden