over ons | adverteren | sitemap | contact

Nog steeds onduidelijkheid over ophalen incontinentiemateriaal en luiers


Deel deze pagina

Het Algemeen Bestuur (AB) van Avri besloot 4 juli in haar vergadering dat de 8 aangesloten gemeenten zelf bepalen of en hoe zij incontinentiemateriaal en luiers door Avri laten inzamelen. Naar verwachting is in november meer bekend. Ook is in de vergadering besloten om de contracten met papierverenigingen met een jaar te verlengen. Het gaat om de keuze óf en hoe luiers en incontinentiemateriaal worden ingezameld, hoe vaak het afval wordt opgehaald en hoeveel containers er worden geplaatst.

Duurzaam verwerken

Iedere gemeente kiest straks zelf of en hoe het materiaal ingezameld wordt en betaalt hiervoor zelf de kosten. Het Algemeen Bestuur van Avri wil incontinentiemateriaal en luiers gescheiden inzamelen en circulair laten verwerken, zodat het als grondstof voor nieuwe producten kan dienen.

Maatwerk
Gemeenten willen meer maatwerk gericht op de behoefte van hun inwoners. Joost Reus, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Avri: “Maatwerk is niet nieuw binnen Avri. Verschillende gemeenten hebben al maatwerk voor aanvullend werk. Voor die extra werkzaamheden betalen die gemeenten ook. Denk bijvoorbeeld aan het extra ophalen van gft of het verwijderen van zwerfvuil."

Pilots met papierverenigingen
De contracten met de verenigingen die Avri ondersteunen bij het ophalen van papier zijn voor 1 jaar verlengd. In het najaar zoeken Avri en de verenigingen samen naar alternatieve werkzaamheden zodat de inkomsten voor verenigingen ook ná 2020 geborgd kunnen blijven. Denk bijvoorbeeld aan het adopteren van ondergrondse containers of het bemensen van mobiele milieustraten.

Volgend jaar probeert een aantal verenigingen de alternatieve werkzaamheden uit om te onderzoeken wat het beste werkt. Het bedrag dat voor papierverenigingen gereserveerd is blijft overeind, verenigingen worden wel geacht om er een tegenprestatie voor te leveren.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden