over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe schakel in Zaltbommelse fietsroute is klaar


Deel deze pagina

Op dit moment legt aannemer Zijlstra Infra bv in opdracht van de gemeente Zaltbommel de laatste hand aan het vrij liggende fietspad tussen Gameren en Zaltbommel. Dit fietspad ligt aan de zuidzijde van de Ouwelsestraat en de Nieuwe Tijningen en is een belangrijke schakel van de fietsroute Brakel – Zaltbommel. Het fietspad wordt al volop gebruikt.

Veiliger fietsen

Het vrij liggende tweerichtingen fietspad aan de zuidzijde van de Ouwelsestraat en de Nieuwe Tijningen verbetert de verkeersveiligheid tussen Gameren en Zaltbommel. Op deze route fietsen veel scholieren die straks veiliger van en naar school kunnen fietsen. Ook is een veiliger fietsoversteek gerealiseerd voor de scholieren richting het Cambium. Vorig jaar is de verkeersveiligheid op de route al een stuk verbeterd door de verlaging van de maximale snelheid naar 60 kilometer per uur. Naast de aanleg van het vrij liggende fietspad zijn ook watergangen vergraven, kabels verlegd en twee fietsoversteken gemaakt. Begin 2015 wordt ook nog de openbare verlichting aangepast waarbij de fietsoversteken veel licht gaan krijgen. De totale kosten zijn € 1.000.000,- en de provincie Gelderland draagt hier 50 procent aan bij.

Fietsroute Brakel-Zaltbommel
Het fietspad Gameren-Zaltbommel is onderdeel van de fietsroute Brakel-Zaltbommel. Langs de Uilkerweg en Middelkampseweg tussen Zuilichem en Gameren en gedeeltelijk binnen de bebouwde kom van Gameren zijn bijvoorbeeld al fietspaden aangelegd. Er is nog een aantal ontbrekende stukken van de fietsroute: de Molenkampsweg tussen Brakel en Zuilichem, de Meidijk, Kweldijk en Zijlstraat bij Zuilichem en binnen de bebouwde kom van Gameren ter hoogte van Gambora. Langs de Molenkampsweg in Brakel kiest de gemeente vanwege de kosten en ontbrekende ruimte voor fietsstroken. Deze maatregel is onderdeel van de herstructurering van de glastuinbouw. Dit is onderdeel van de verkeersvisie behorende bij het provinciaal inpassingsplan. De planning van de uitvoering is nog niet bekend.
Datum
1 december 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden