over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe schakel in Zaltbommelse fietsroute is klaar


Deel deze pagina

Op dit moment legt aannemer Zijlstra Infra bv in opdracht van de gemeente Zaltbommel de laatste hand aan het vrij liggende fietspad tussen Gameren en Zaltbommel. Dit fietspad ligt aan de zuidzijde van de Ouwelsestraat en de Nieuwe Tijningen en is een belangrijke schakel van de fietsroute Brakel – Zaltbommel. Het fietspad wordt al volop gebruikt.

Veiliger fietsen

Het vrij liggende tweerichtingen fietspad aan de zuidzijde van de Ouwelsestraat en de Nieuwe Tijningen verbetert de verkeersveiligheid tussen Gameren en Zaltbommel. Op deze route fietsen veel scholieren die straks veiliger van en naar school kunnen fietsen. Ook is een veiliger fietsoversteek gerealiseerd voor de scholieren richting het Cambium. Vorig jaar is de verkeersveiligheid op de route al een stuk verbeterd door de verlaging van de maximale snelheid naar 60 kilometer per uur. Naast de aanleg van het vrij liggende fietspad zijn ook watergangen vergraven, kabels verlegd en twee fietsoversteken gemaakt. Begin 2015 wordt ook nog de openbare verlichting aangepast waarbij de fietsoversteken veel licht gaan krijgen. De totale kosten zijn € 1.000.000,- en de provincie Gelderland draagt hier 50 procent aan bij.

Fietsroute Brakel-Zaltbommel
Het fietspad Gameren-Zaltbommel is onderdeel van de fietsroute Brakel-Zaltbommel. Langs de Uilkerweg en Middelkampseweg tussen Zuilichem en Gameren en gedeeltelijk binnen de bebouwde kom van Gameren zijn bijvoorbeeld al fietspaden aangelegd. Er is nog een aantal ontbrekende stukken van de fietsroute: de Molenkampsweg tussen Brakel en Zuilichem, de Meidijk, Kweldijk en Zijlstraat bij Zuilichem en binnen de bebouwde kom van Gameren ter hoogte van Gambora. Langs de Molenkampsweg in Brakel kiest de gemeente vanwege de kosten en ontbrekende ruimte voor fietsstroken. Deze maatregel is onderdeel van de herstructurering van de glastuinbouw. Dit is onderdeel van de verkeersvisie behorende bij het provinciaal inpassingsplan. De planning van de uitvoering is nog niet bekend.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden