over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe manier van afval inzamelen gestart in Zaltbommel


Deel deze pagina

De meeste inwoners in Rivierenland brengen vanaf vandaag hun restafval naar ondergrondse containers. Zo ook in Zaltbommel. Daarmee willen de acht Avri-gemeenten de hoeveelheid herbruikbare grondstoffen verhogen en het aantal kilo’s restafval verminderen. Een kleine 30 gemeenten in Nederland gingen Avri voor met positieve resultaten.

Wethouder Posthouwer
:
“Het doel van 2020 is 75 kilo, een hele uitdaging. Maar we zijn goed op weg, zaten we november vorig jaar nog 120 kg pp per jaar, in mei zaten we al op 109 kilo. En daarbij is het recyclen van grondstoffen veel beter voor ons milieu.”

Startactie op De Walsprong in Zaltbommel
Om de start van de nieuwe manier van afval aanbieden in te luiden vond in Zaltbommel een startactie plaats. Leerlingen van De Walsprong toonden hun kennis van afval scheiden aan tijdens de Ren je Rot-afvalestafette. Wethouder en DB-lid van Avri Willem Posthouwer was erbij.

Wennen
“Voor inwoners zal het omschakelen wennen zijn”, aldus Erik de Vries, directeur van Avri. “Dat is begrijpelijk als je na jaren je restafval ineens anders moet aanbieden. Ook voor onze mensen is het wennen. Een dergelijk grote en complexe opgave hebben wij niet eerder aan de hand gehad. Behalve zorgen dat 514 nieuwe containers geplaatst konden worden moet er zoveel meer gedaan worden. Bijvoorbeeld het maken en plannen van meer dan 250 nieuwe routes, techniek inregelen, afvalpassen uitleveren en inwoners informeren.”

Afronden
“We hebben met man en macht samen met de gemeente gewerkt om 1 juli te halen. Er zullen zeker zaken nog niet helemaal perfect lopen en ook moeten worden afgerond. Daar werken we in de komende maanden aan. Inwoners die van een ondergrondse restafvalcontainer gebruik maken, kunnen hun afval er in elk geval in kwijt.”
Datum
1 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden