over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe manier van afval inzamelen gestart in Zaltbommel


Deel deze pagina

De meeste inwoners in Rivierenland brengen vanaf vandaag hun restafval naar ondergrondse containers. Zo ook in Zaltbommel. Daarmee willen de acht Avri-gemeenten de hoeveelheid herbruikbare grondstoffen verhogen en het aantal kilo’s restafval verminderen. Een kleine 30 gemeenten in Nederland gingen Avri voor met positieve resultaten.

Wethouder Posthouwer
:
“Het doel van 2020 is 75 kilo, een hele uitdaging. Maar we zijn goed op weg, zaten we november vorig jaar nog 120 kg pp per jaar, in mei zaten we al op 109 kilo. En daarbij is het recyclen van grondstoffen veel beter voor ons milieu.”

Startactie op De Walsprong in Zaltbommel
Om de start van de nieuwe manier van afval aanbieden in te luiden vond in Zaltbommel een startactie plaats. Leerlingen van De Walsprong toonden hun kennis van afval scheiden aan tijdens de Ren je Rot-afvalestafette. Wethouder en DB-lid van Avri Willem Posthouwer was erbij.

Wennen
“Voor inwoners zal het omschakelen wennen zijn”, aldus Erik de Vries, directeur van Avri. “Dat is begrijpelijk als je na jaren je restafval ineens anders moet aanbieden. Ook voor onze mensen is het wennen. Een dergelijk grote en complexe opgave hebben wij niet eerder aan de hand gehad. Behalve zorgen dat 514 nieuwe containers geplaatst konden worden moet er zoveel meer gedaan worden. Bijvoorbeeld het maken en plannen van meer dan 250 nieuwe routes, techniek inregelen, afvalpassen uitleveren en inwoners informeren.”

Afronden
“We hebben met man en macht samen met de gemeente gewerkt om 1 juli te halen. Er zullen zeker zaken nog niet helemaal perfect lopen en ook moeten worden afgerond. Daar werken we in de komende maanden aan. Inwoners die van een ondergrondse restafvalcontainer gebruik maken, kunnen hun afval er in elk geval in kwijt.”
Datum
1 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden