over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe bomen in Delwijnen voor Boomfeestdag


Deel deze pagina

DELWIJNEN - Op 18 maart aanstaande wordt de 64ste Nationale Viering Boomfeestdag gevierd. Om al die bomen te kunnen planten is in heel Nederland veel hulp nodig van zowel jong als oud. In Delwijnen, aan de Doensestraat en Eendenkade, werden al op woensdag 4 maart jl. door de groepen 7 en 8 van OBS Den Boogerd uit Aalst 150 bomen geplant in het kader van deze Boomfeestdag. Ook de leerlingen van School met de Bijbel De Burcht Aalst hielpen mee met het planten van de bomen. Het gaat om 100 populieren en 50 lindes. De nieuwe bomen vervangen de oude bomen die in december zijn weggehaald in verband met ouderdom en een groot risico op afbrekende takken.

Wethouder Bragt: “Een gezonde leefomgeving Bomen maken school- woon- en werkomgeving gezonder, koeler en leefbaarder". Marieke Spruijt, directeur OBS Den Boogerd, is blij met deze ochtend: “We vinden het ontzettend belangrijk en zinvol dat we naast goede afvalscheiding in de school, het promoten van drinkwater tijdens schooltijd en het eten van fruit in de schoolpauzes ook op deze manier iets kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Bomen maken leerlingen vrolijk.”

Na het welkomstwoord van Adri Bragt, wethouder van de Gemeente Zaltbommel, werd uitleg gegeven over het planten van bomen. Met grote betrokkenheid gingen de 21 leerlingen onder begeleiding in het zonnetje aan de slag met het poten van 100 populieren en 50 lindes. Na een korte pauze met ranja, chocolademelk en iets lekkers werd de klus ijverig afgemaakt.

Thema: Bomen geven energie
Thema van dit jaar: Bomen geven Energie Bomen zuiveren de lucht en nemen CO2 op. Ze zorgen ook voor een hogere biodiversiteit: insecten houden van een groene omgeving met bomen en struiken. Daarnaast wordt het water beter afgevoerd na hevige regenval. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven ons op alle fronten meer welzijn en veel energie.

Al meer dan 10 miljoen bomen en struiken geplant.
In heel Nederland planten basisschoolleerlingen bomen op Nationale Boomfeestdag. Zaltbommel is 1 van de ruim 400 gemeenten die mee doen aan Nationale Boomfeestdag. De doelstelling van Boomfeestdag is de basisschoolleerlingen kennis, inzicht, begrip en de functie van bomen bij te brengen.
Uitgelicht
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden