over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwe aanpak huisvesting arbeidsmigranten Zaltbommel


Deel deze pagina

Gemeente Zaltbommel gaat in gesprek met inwoners en belanghebbenden over de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat is de uitkomst uit het plan van aanpak dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel vaststelde. Het college betrekt belanghebbenden en geïnteresseerden actief bij de aanpassingen van het beleid. Zo komt er een breed maatschappelijk panel en daarnaast komt er een digitale enquête zodat iedereen zijn inbreng kan geven.

De gemeenteraad verzocht het college in het najaar 2017 om aanpassingen aan het beleid huisvesting arbeidsmigranten voor te bereiden. Hiervoor heeft het college een plan van aanpak opgesteld.

Breed maatschappelijk panel en enquête
In april gaat de gemeente aan de slag met het vormen van een breed maatschappelijk panel In het panel komen onder andere afvaardigingen van dorps- en wijkraden, tuinders, uitzendbureaus, huisvesters en geïnteresseerde inwoners. Daarnaast komt er medio april/mei een digitale enquête zodat iedereen zijn inbreng kan geven.

Aanpassing huisvestingsbeleid
Om het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten uit 2017 aan te passen en tot een concreet en breed gedragen beleid te komen, wil de gemeente onder meer met betrokkenen praten over de volgende onderwerpen:
  • Maximale omvang van geconcentreerde huisvesting van arbeidsmigranten
  • Ligging van geconcentreerde huisvesting
  • Sociaal-maatschappelijke aspecten (zoals integratie, inzet Werkzaak Rivierenland)
Meer informatie
Plan van aanpak van de gemeente Zaltbommel.

Registratiesysteem voor verblijfsadressen
De gemeenteraad vroeg het college ook om onderzoek te doen naar het aantal arbeidsmigranten in de gemeente Zaltbommel en hun woon- en werklocaties. De gemeente zet voor de verblijfadressen van de arbeidsmigranten een registratiesysteem op. Het plan van aanpak gaat verder ook in op de handhaving van het beleid.

Budget
De gemeenteraad moet nog wel het benodigde budget voor de uitvoering van het plan van aanpak ter beschikking stellen. De gemeente heeft in 2018 zo’n €300.000,- nodig voor de uitvoering van het proces, het registratiesysteem en handhaving van bestaande zaken in 2018. De gemeenteraad bepaalt wanneer hij hierover vergadert. Dit kan op z’n vroegst in mei. Het college gaat vooruitlopend hierop al wel van start met de eerste stappen in het plan.

Hoe nu verder?
De gemeente gaat nu eerst aan de slag met het maatschappelijk panel en met een online enquête. Ze past het beleid vervolgens met de input vanuit de enquête en het panel aan. Het aangepaste beleid wordt vervolgens besproken in het college. Het concept ligt vervolgens ter inzage. Iedereen die dat wil kan dan een zienswijze op het aangepaste beleid in dienen.

Informatieavonden
De gemeente organiseert informatieavonden om inwoners en tuinders op de hoogte te stellen van de voorgestelde aanpassingen van het beleid. De gemeente beoordeelt de eventuele zienswijzen en verwerkt deze in de definitieve aanpassing van het beleid. Daarna zal de gemeenteraad zich over de aanpassingen van het beleid buigen.. Aansluitend communiceert de gemeente breed over de uitkomst hiervan zodat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van het geldende beleid.
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden