over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwbouw sporthal en zwembad Zaltbommel nóg moderner en duurzamer


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel ziet kansen om het nieuwe gecombineerde sportcomplex in Zaltbommel nóg beter, moderner en duurzamer te maken. Het definitief ontwerp voor het nieuwe gecombineerde sportcomplex in Zaltbommel is onlangs afgerond en gepresenteerd. Hier komen onder één dak zowel een sporthal als een zwembad. De gemeenteraad stelde vorig jaar € 15,5 miljoen beschikbaar voor de bouw van het complex. De gemeenteraad neemt naar verwachting 26 september 2019 de beslissing of zij voor de voorgestelde maatregelen nog €1,3 miljoen willen vrijmaken.

Wethouder Zondag:

“Tijdens het maken van het ontwerp kwamen we diverse zaken tegen die naar onze mening eigenlijk een plaats in het complex verdienen, maar die niet in het oorspronkelijke programma van eisen opgenomen waren. En waar dus geen geld voor was. Het extra krediet zou als het ware voor de kers op de taart zorgen. Het gaat om duurzaamheidsmaatregelen voor ongeveer 9 ton die zichzelf terugverdienen vanwege lagere energiekosten en ongeveer 4 ton aan extra inrichting en kwaliteitsverbetering.”.

Kwaliteit, beleving en duurzaamheid
Als de raad met het extra krediet akkoord gaat, betekent dit dat het complex ook nog een ultramoderne sportvloer en een interactieve (speel)wand in de sporthal, een multifunctioneel online toegangs- en betaalsysteem en betere mindervalidenvoorzieningen voor het zwembad krijgt. Door het hele pand is meer ruimte voor verbeterde materialen. Tot slot is de ambitie voor duurzaamheid flink verstevigd.

Samenwerking
De gekozen aanpak voor het maken van het ontwerp was bijzonder. Kernwoord hiervan was samenwerking. Het bouwteam van deskundigen was samen met de gebruikers in overleg over de eigenschappen en invulling van het gebouw. Het bouwteam (ontwerper, installateur, adviseur en gemeente) bewaakte de kaders en wettelijke regelingen en de gebruikers (verenigingen, scholen en exploitant) hadden veel vrijheid om mee te denken en zo het ontwerp te verbeteren. Wethouder Zondag: “Ik kijk trots terug op het doorlopen proces en ieders inbreng. We mogen tevreden zijn dat we binnen de planning en het budget werken.”.

Definitief ontwerp op detailniveau
Het recent opgeleverde definitieve ontwerp geeft op detailniveau inzicht in het toekomstige complex. Waar zijn alle voorzieningen, wat is de draairichting van een deur, waar lopen de pijpen en buizen, waar zitten ruwe en gladde tegels en wat is de kleur van elk onderdeel binnen en buiten? Maar ook brandveiligheid, akoestiek, mindervalidentoegankelijkheid en dergelijke zijn onderzocht. Momenteel worden zogenaamde 3D-renders gemaakt om een levensechte inkijk in en om de sporthal en het zwembad te maken. Deze zijn naar verwachting eind juli gereed.

Planning
Tot nu toe verlopen de werkzaamheden conform verwachting. De tweede helft van 2019 staat in het teken van de Europese aanbesteding. Begin 2020 start de bouw. De oplevering staat in de zomerperiode van 2021 gepland.
Datum
10 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden