over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwaalse slakkenkwekerij in Keuringsdienst van Waarde


Deel deze pagina

Slakkenkwekerij Slow Escargots uit Nieuwaal was donderdagavond 23 april te zien in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over slakken. Het KRO-programma ging op zoek naar de herkomst van de ingeblikte escargots uit de supermarkt. Hier blijkt behoorlijk mee gesjoemeld te worden.
De uitzending die donderdagavond te zien was op NPO3 brengt precies aan het licht waar biologische slakkenkwekerij Slow Escargots zich fel tegen verzet. Van het invriezen van slakken voor transport tot het gesjoemel op de etiketten van de producten die uiteindelijk in de supermarkt belanden.

Invriezen
“Eigenlijk laat die uitzending alles zien wat ik juist anders doe”, concludeert Slow Escargots-eigenaar Lennard ter Hall. Zo bezoekt presentatrice Sofie van den Enk een megafabriek in Frankrijk, waar ze ziet hoe het slakkenvlees ingevroren de fabriek binnenkomt. Een werkwijze die slakkenkwekerij Slow Escargots zeer tegenstaat. Ter Hall: “Dit gaat ten koste van de smaak en bite van het slakkenvlees.”

Gesjoemel
Daarnaast toont de uitzending van de Keuringdienst van Waarde ook aan dat er behoorlijk wordt gesjoemeld met de slakkenproducten die uiteindelijk in de Nederlandse supermarkten terecht komen. De etiketten op deze producenten geven de consument vaak de indruk dat het om wijngaardslakken gaat. Een bekende en smakelijke escargot uit Frankrijk. Een slak die ook wordt gekweekt door slakkenkwekerij Slow Escargots. Maar in negen van de tien gevallen blijken de supermarktslakken helemaal geen wijngaardslakken te zijn, maar Afrikaanse reuzenslakken die in huisjes van wijngaardslakken zijn gepropt.

Smakelijk alternatief voor bulkproducten
Om ook het alternatief te laten zien voor de bulkproducten uit de supermarkt, wilde Slow Escargots graag meewerken aan de totstandkoming van het programma. Dus doet Keuringsdienst-presentatrice Marijn Frank in de uitzending ook Nieuwaal aan. Waar ze kan zien hoe het er in een biologische kwekerij aan toegaat. Een enthousiaste Ter Hall vertelt haar van alles over slakken. Dat ze hermafrodiet zijn en eitjes leggen bijvoorbeeld. En Ter Hall draait zelfs ter plekke van zijn slakken een verse maaltijd in elkaar.

Kakelvers in de webshop
De slakkenproducten die in de gloednieuwe webshop van Slow Escargots te koop zijn, zijn kakelvers. “Stukken lekkerder dan al die ingeblikte rommel.”Deze week lanceerde hij zijn gloednieuwe website, maar daaraan gekoppeld een professionele webshop waar zowel particuliere als zakelijke klanten hun bestellingen kunnen plaatsen. Als enige kweker in Nederland verkoopt hij via deze webshop ook vers slakkenvlees zonder toegevoegde kruiden.
Datum
25 april 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitzending gemist?
De uitzending is terug te zien via de website van de Keuringsdienst van Waarde>

Over Slow Escargots
Escargots Slow Escargots is een jonge, snelgroeiende slakkenkwekerij uit Nieuwaal. Eigenaar Lennard ter Hall kweekt hier met veel passie en geduld slakken voor particulieren, groothandels en horeca. www.slowescargots.nl.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Proef de streekproducten
Proef de streekproducten
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden