over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwaal trotse koploper Zomer in Gelderland


Deel deze pagina

NIEUWAAL – Afgelopen donderdag bleek maar weer eens waarin een klein dorp groot kan zijn, want Nieuwaal is na vier uitzendingen de trotse koploper van de populaire spelshow “Zomer in Gelderland”. Vrijwel alle opdrachten die de inwoners kregen waren tot in de kleinste details geregeld. Nieuwaal wist maar liefst 491 punten te vergaren, 21 meer dan Nederasselt die tot nu toe de lijst aanvoerde.

De opdrachten logen er niet om. Net voor de klok van half tien vanmorgen kreeg de organisatie te horen dat ze een replica moesten maken van de muziektent die vroeger in Nieuwaal heeft gestaan. Met een groot team van vrijwilligers werd deze opdracht tot in de kleinste details uitgevoerd, zelfs ruim binnen de maximale tijd die ze van Omroep Gelderland hadden gekregen.

Vooraf waren er zorgen of er om 18.00 uur wel 300 dorpsbewoners op het festivalterrein aanwezig zouden zijn, veel bewoners waren immers op vakantie. Bij de telling bleek echter dat zowat het hele dorp was uitgelopen want er waren maar liefst 575 mensen aanwezig. En als je uitgaat van het inwonersaantal dat op 805 staat was maar liefst meer dan 70 procent van de bevolking aanwezig!

Naast het aantal punten dat kon worden behaald kon de organisatie ook nog eens geld verdienen voor het project dat ze willen uitvoeren namelijk ook weer die replica van de muziektent die bij het fietspad langs de Waal moet komen te staan, een plaatsje waar straks genoten kan worden van het fraaie landschap met de rivier de Waal op de achtergrond.

Dat de presentatrice van het programma Nieuwaal onterecht 950 euro toekende in plaats van het definitieve bedrag van 850 euro maalde niemand meer om, want Nieuwaal had immers laten zien dat het tot heel veel in staat is. Er zal waarschijnlijk nog heel lang over deze gedenkwaardige dag worden gesproken.
Datum
9 augustus 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden