over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwaal trotse koploper Zomer in Gelderland


Deel deze pagina

NIEUWAAL – Afgelopen donderdag bleek maar weer eens waarin een klein dorp groot kan zijn, want Nieuwaal is na vier uitzendingen de trotse koploper van de populaire spelshow “Zomer in Gelderland”. Vrijwel alle opdrachten die de inwoners kregen waren tot in de kleinste details geregeld. Nieuwaal wist maar liefst 491 punten te vergaren, 21 meer dan Nederasselt die tot nu toe de lijst aanvoerde.

De opdrachten logen er niet om. Net voor de klok van half tien vanmorgen kreeg de organisatie te horen dat ze een replica moesten maken van de muziektent die vroeger in Nieuwaal heeft gestaan. Met een groot team van vrijwilligers werd deze opdracht tot in de kleinste details uitgevoerd, zelfs ruim binnen de maximale tijd die ze van Omroep Gelderland hadden gekregen.

Vooraf waren er zorgen of er om 18.00 uur wel 300 dorpsbewoners op het festivalterrein aanwezig zouden zijn, veel bewoners waren immers op vakantie. Bij de telling bleek echter dat zowat het hele dorp was uitgelopen want er waren maar liefst 575 mensen aanwezig. En als je uitgaat van het inwonersaantal dat op 805 staat was maar liefst meer dan 70 procent van de bevolking aanwezig!

Naast het aantal punten dat kon worden behaald kon de organisatie ook nog eens geld verdienen voor het project dat ze willen uitvoeren namelijk ook weer die replica van de muziektent die bij het fietspad langs de Waal moet komen te staan, een plaatsje waar straks genoten kan worden van het fraaie landschap met de rivier de Waal op de achtergrond.

Dat de presentatrice van het programma Nieuwaal onterecht 950 euro toekende in plaats van het definitieve bedrag van 850 euro maalde niemand meer om, want Nieuwaal had immers laten zien dat het tot heel veel in staat is. Er zal waarschijnlijk nog heel lang over deze gedenkwaardige dag worden gesproken.
Uitgelicht
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden