over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwaal en Gameren decor van wilde achtervolging


Deel deze pagina

Woensdagochtend werd in Lithoijen een personenauto beschoten. De politie hield na een wilde achtervolging in de loop van de ochtend vier verdachten aan, twee in Nieuwaal en twee in Oijen. Er is ook een vluchtauto en een tas met vuurwapens gevonden.

Beschieting in Lithoijen
Rond 08.15 uur werd de auto van de Rotterdammer beschoten, waarbij mogelijk de inzittenden van meerdere auto's betrokken waren. De bestuurder raakte niet gewond, maar kwam als gevolg van de beschieting met zijn auto in aanrijding met een taxibusje en kwam daarna tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek, waarbij surveillance-eenheden uit de ruime omgeving en een politiehelikopter werden ingezet.

Achtervolging van Den Bosch naar Gameren en Niewaal
Agenten zagen in de omgeving van 's-Hertogenbosch een vermoedelijk bij het schietincident betrokken auto rijden. Toen ze dat voertuig wilden controleren ging die er vandoor. Er ontstond een achtervolging, die onder andere door de wijk Maaspoort voerde. Uiteindelijk stopte de vluchtauto op de Peperstraat in het Gelderse Gameren en vluchtten twee mannen te voet weg. Tijdens de zoektocht naar dit tweetal kregen agenten de hulp van de bemanning van een politiehelikopter. Die traceerden rond 09.25 uur de twee verdachten in het buitengebied van Nieuwaal waarna ze door politiemensen op de grond werden opgepakt. De verdachten zijn mannen van 35 en 51 jaar. De auto werd in beslag genomen.

Tas met vuurwapens
In de loop van de ochtend meldde een passant de vondst van een tas met daarin vermoedelijk enkele vuurwapens. Deze tas lag langs de Maaspoortweg in 's-Hertogenbosch ter hoogte van Durendael, waar een technisch- en buurtonderzoek werd gestart. De politie houdt er rekening mee dat deze tas mogelijk uit de vluchtende auto is gegooid. De politie gaat na of de wapens zijn gebruikt bij de schietpartij in Lithoijen.

Verdachte personen
Terwijl het onderzoek naar het schietincident in volle gang was, meldde rond 09.00 uur oplettende burgers enkele verdachte personen in Oijen. De politie startte onder andere een Burgernet-aktie en ging op onderzoek uit. Naar aanleiding van het Burgernetbericht reageerden meerdere mensen die de verdachte personen hadden gezien. Agenten controleerden vervolgens een 44-jarige en een 51-jarige man, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in het bezit te zijn van vuurwapens en werden opgepakt. Of deze mannen ook betrokkenheid hebben gehad bij het schietincident of dat er sprake is van een toevallige samenloop van omstandigheden moet uit verder onderzoek blijken.

Onderzoek
De recherche in Oss is inmiddels volop bezig met een onderzoek naar hetgeen zich woensdagochtend heeft afgespeeld. Zij doet onderzoek naar de aanleiding en de exacte omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden. Er zijn ongeveer twintig politiemensen bezig met dit onderzoek.

Getuigen gezocht
Om duidelijkheid te krijgen wat er woensdagochtend op de verschillende locaties precies is gebeurd, wil de politie graag in contact komen met zoveel mogelijk getuigen. Iedereen die denkt informatie te hebben die kan bijdragen aan het oplossen van dit geweldsmisdrijf wordt met klem opgeroepen te bellen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven kunt u informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bron
Politie
Datum
16 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden