over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuwaal en Gameren decor van wilde achtervolging


Deel deze pagina

Woensdagochtend werd in Lithoijen een personenauto beschoten. De politie hield na een wilde achtervolging in de loop van de ochtend vier verdachten aan, twee in Nieuwaal en twee in Oijen. Er is ook een vluchtauto en een tas met vuurwapens gevonden.

Beschieting in Lithoijen
Rond 08.15 uur werd de auto van de Rotterdammer beschoten, waarbij mogelijk de inzittenden van meerdere auto's betrokken waren. De bestuurder raakte niet gewond, maar kwam als gevolg van de beschieting met zijn auto in aanrijding met een taxibusje en kwam daarna tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek, waarbij surveillance-eenheden uit de ruime omgeving en een politiehelikopter werden ingezet.

Achtervolging van Den Bosch naar Gameren en Niewaal
Agenten zagen in de omgeving van 's-Hertogenbosch een vermoedelijk bij het schietincident betrokken auto rijden. Toen ze dat voertuig wilden controleren ging die er vandoor. Er ontstond een achtervolging, die onder andere door de wijk Maaspoort voerde. Uiteindelijk stopte de vluchtauto op de Peperstraat in het Gelderse Gameren en vluchtten twee mannen te voet weg. Tijdens de zoektocht naar dit tweetal kregen agenten de hulp van de bemanning van een politiehelikopter. Die traceerden rond 09.25 uur de twee verdachten in het buitengebied van Nieuwaal waarna ze door politiemensen op de grond werden opgepakt. De verdachten zijn mannen van 35 en 51 jaar. De auto werd in beslag genomen.

Tas met vuurwapens
In de loop van de ochtend meldde een passant de vondst van een tas met daarin vermoedelijk enkele vuurwapens. Deze tas lag langs de Maaspoortweg in 's-Hertogenbosch ter hoogte van Durendael, waar een technisch- en buurtonderzoek werd gestart. De politie houdt er rekening mee dat deze tas mogelijk uit de vluchtende auto is gegooid. De politie gaat na of de wapens zijn gebruikt bij de schietpartij in Lithoijen.

Verdachte personen
Terwijl het onderzoek naar het schietincident in volle gang was, meldde rond 09.00 uur oplettende burgers enkele verdachte personen in Oijen. De politie startte onder andere een Burgernet-aktie en ging op onderzoek uit. Naar aanleiding van het Burgernetbericht reageerden meerdere mensen die de verdachte personen hadden gezien. Agenten controleerden vervolgens een 44-jarige en een 51-jarige man, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in het bezit te zijn van vuurwapens en werden opgepakt. Of deze mannen ook betrokkenheid hebben gehad bij het schietincident of dat er sprake is van een toevallige samenloop van omstandigheden moet uit verder onderzoek blijken.

Onderzoek
De recherche in Oss is inmiddels volop bezig met een onderzoek naar hetgeen zich woensdagochtend heeft afgespeeld. Zij doet onderzoek naar de aanleiding en de exacte omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden. Er zijn ongeveer twintig politiemensen bezig met dit onderzoek.

Getuigen gezocht
Om duidelijkheid te krijgen wat er woensdagochtend op de verschillende locaties precies is gebeurd, wil de politie graag in contact komen met zoveel mogelijk getuigen. Iedereen die denkt informatie te hebben die kan bijdragen aan het oplossen van dit geweldsmisdrijf wordt met klem opgeroepen te bellen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven kunt u informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bron
Politie
Datum
16 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden