over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuw leven voor de muziektent Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn op 14 september het middelpunt van Open Monumentendag in Zaltbommel. Met onder andere een optreden door Harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als ‘De Karel’) in de onlangs gerenoveerde muziektent (door Bosch&Slabbers).

Nieuwe traditie

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie.

Waardevol erfgoed
De gemeente hoopt de komende jaren meer monumenten open te kunnen stellen voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed. Wethouder Gijs van Leeuwen: “De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur".

Programma Monumentendag
Er is op 14 september veel meer te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel op en rond de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk). Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf en een ijskar in het park. Ook zijn er begeleide stadswandelingen.

Speciale uitgave
In een speciaal bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Gratis verkrijgbaar
De uitgave is gratis verkrijgbaar op o.a. de volgende locaties: Trip op de Markt, het Stadskasteel in de Nonnenstraat, De Poorterij in de Nieuwstraat, het Gemeentekantoor en de Sint Maartenskerk, en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Datum
9 augustus 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden