over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuw leven voor de muziektent Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn op 14 september het middelpunt van Open Monumentendag in Zaltbommel. Met onder andere een optreden door Harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als ‘De Karel’) in de onlangs gerenoveerde muziektent (door Bosch&Slabbers).

Nieuwe traditie

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie.

Waardevol erfgoed
De gemeente hoopt de komende jaren meer monumenten open te kunnen stellen voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed. Wethouder Gijs van Leeuwen: “De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur".

Programma Monumentendag
Er is op 14 september veel meer te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel op en rond de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk). Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf en een ijskar in het park. Ook zijn er begeleide stadswandelingen.

Speciale uitgave
In een speciaal bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Gratis verkrijgbaar
De uitgave is gratis verkrijgbaar op o.a. de volgende locaties: Trip op de Markt, het Stadskasteel in de Nonnenstraat, De Poorterij in de Nieuwstraat, het Gemeentekantoor en de Sint Maartenskerk, en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden