over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuw leven voor de muziektent Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn op 14 september het middelpunt van Open Monumentendag in Zaltbommel. Met onder andere een optreden door Harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als ‘De Karel’) in de onlangs gerenoveerde muziektent (door Bosch&Slabbers).

Nieuwe traditie

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie.

Waardevol erfgoed
De gemeente hoopt de komende jaren meer monumenten open te kunnen stellen voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed. Wethouder Gijs van Leeuwen: “De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur".

Programma Monumentendag
Er is op 14 september veel meer te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel op en rond de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk). Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf en een ijskar in het park. Ook zijn er begeleide stadswandelingen.

Speciale uitgave
In een speciaal bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Gratis verkrijgbaar
De uitgave is gratis verkrijgbaar op o.a. de volgende locaties: Trip op de Markt, het Stadskasteel in de Nonnenstraat, De Poorterij in de Nieuwstraat, het Gemeentekantoor en de Sint Maartenskerk, en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Datum
9 augustus 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden