over ons | adverteren | sitemap | contact

Nieuw in de regio: Gezinshuis De Betuwe


Deel deze pagina

REGIO – Vanaf januari is de regio Rivierenland een gezinshuis rijker. Arjan en Hanneke Heikoop starten aan de Rijksstraatweg, in het centrum van Geldermalsen, het gezinshuis 'De Betuwe'. In totaal zijn er 6 plaatsen beschikbaar voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen.

In een gezinshuis wonen uithuisgeplaatste kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. In een normaal huis in een gewone buurt. Deze ouders zijn de vaste opvoeders en vormen de vaste basis. Ze bieden, naast veiligheid en rust, ook een professionele begeleiding. Anders dan in bijvoorbeeld een leefgroep is dat 24 uur per dag en 7 dagen per week, met professionele opvoeders.

Arjan en Hanneke: ‘De afgelopen 8 jaar hebben we als gewoon pleeggezin gemerkt dat het erg moeilijk is om voor veel jongeren een geschikte woonplek te vinden. Veel kinderen dreigen hierdoor tussen wal en schip te vallen. Daar willen wij wat aan doen. Het is een flinke stap, we zeggen beiden onze vast baan op en gaan verhuizen. Ook voor onze 5 kinderen gaat er veel veranderen. Wanneer alle plaatsen gevuld zijn zitten we straks met 13 personen aan tafel. Gelukkig hebben ook zij er erg veel zin in.’

‘We hebben er bewust voor gekozen een zelfstandig gezinshuis te worden. Hierdoor kunnen we nog meer eigenheid leggen in onze aanpak en de begeleiding. We willen een zo normaal mogelijk gezin zijn. Om onze professionaliteit en kwaliteit te borgen zijn we aangesloten bij het Landelijk Verbond Gezinshuizen.’

Vanaf januari gaat Gezinshuis De Betuwe van start. Inmiddels zijn alle afspraken met de gemeente, die verantwoordelijk is voor de jeugdzorg, afgerond. Kinderen die in het gezinshuis geplaatst worden hebben een indicatie nodig van de gemeente. Aanmelden kan via www.gezinshuisdebetuwe.nl
Uitgelicht
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden