over ons | adverteren | sitemap | contact

NIEUW: De Geldersche Kasteelenroute


Deel deze pagina

Geldersch Landschap & Kasteelen en Fietnetwerk.nl lanceren 'De Geldersche Kasteelenroute', de eerste fietsroute die alle opengestelde Gelderse kastelen bevat.

Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, opende gisteren een bijzondere fietsroute van 339 kilometer door de provincie Gelderland. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen.
Fietsknooppunten

De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden.

Direct digitaal beschikbaar
De fietsroute is per direct digitaal beschikbaar. Tijdens het fietsen ontvangt de fietser extra informatie over de hoogtepunten langs de route. Dankzij de innovatie GPS technologie ontvangen fietsers deze juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Beleef 7 kastelen in Gelderland
Kastelen maken nieuwsgierig. U wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kastelen. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht, levensecht. Alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen: Kasteel Cannenburch (Vaassen), huis Verwolde (Laren), kasteel Doorwerth (Doorwerth), Kasteel Ammersoyen (Ammerzoden), Huis Zypendaal (Arnhem), Kasteel Hernen (Hernen).

Het is mogelijk de route in delen te rijden, of bijvoorbeeld een meerdaagse tocht met overnachtingen samen te stellen, om zo de hele route te kunnen gaan ontdekken. Op termijn zal de route tevens in meerdere talen beschikbaar komen zodat ook buitenlandse toeristen de route optimaal kunnen beleven.

Meer informatie over De Geldersche Kasteelenroute is te vinden op: Fietsroute De Geldersche kasteelenroute
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden