over ons | adverteren | sitemap | contact

NIEUW: De Geldersche Kasteelenroute


Deel deze pagina

Geldersch Landschap & Kasteelen en Fietnetwerk.nl lanceren 'De Geldersche Kasteelenroute', de eerste fietsroute die alle opengestelde Gelderse kastelen bevat.

Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, opende gisteren een bijzondere fietsroute van 339 kilometer door de provincie Gelderland. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen.
Fietsknooppunten

De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden.

Direct digitaal beschikbaar
De fietsroute is per direct digitaal beschikbaar. Tijdens het fietsen ontvangt de fietser extra informatie over de hoogtepunten langs de route. Dankzij de innovatie GPS technologie ontvangen fietsers deze juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Beleef 7 kastelen in Gelderland
Kastelen maken nieuwsgierig. U wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kastelen. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht, levensecht. Alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen: Kasteel Cannenburch (Vaassen), huis Verwolde (Laren), kasteel Doorwerth (Doorwerth), Kasteel Ammersoyen (Ammerzoden), Huis Zypendaal (Arnhem), Kasteel Hernen (Hernen).

Het is mogelijk de route in delen te rijden, of bijvoorbeeld een meerdaagse tocht met overnachtingen samen te stellen, om zo de hele route te kunnen gaan ontdekken. Op termijn zal de route tevens in meerdere talen beschikbaar komen zodat ook buitenlandse toeristen de route optimaal kunnen beleven.

Meer informatie over De Geldersche Kasteelenroute is te vinden op: Fietsroute De Geldersche kasteelenroute
Datum
20 juli 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Fietsen in de bommelerwaard
Fietsen in de bommelerwaard
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden