over ons | adverteren | sitemap | contact

Natuurwerkdag Kloosterwiel Zaltbommel


1 november 2014, kom je ook?


Deel deze pagina

Op zaterdag 1 november is het landelijke Natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, struiken planten en heide opschonen. Vorig jaar hebben ruim 14.000 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig. Wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden.

In de gemeente Zaltbommel kun je aan de slag in natuurreservaat Kloosterwiel in Zaltbommel. Doe ook mee. Meld jezelf, vrienden en familie aan voor een opknapbeurt in het landschap. Kijk voor tijdstip, (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschap is leuk, ontspannend en gezond. Steeds meer vrijwilligers zijn actief in het landschap. Zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen ook een dagje aan de slag in natuur en landschap. Het landschap knapt ervan op en (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit.

Kom helpen wilgen knotten in natuurreservaat Kloosterwiel
We gaan aan de slag in het natuurreservaat Kloosterwiel. We hebben daarbij een fraai uitzicht op de uiterwaarden van de Waal aan de ene kant en de karakteristieke toren van Zaltbommel aan de andere kant. We gaan wilgen knotten die in de grienden van het natuurreservaat rondom het wiel staan. Het wiel heeft een oppervlakte van 8 hectare. Rondom het wiel liggen grienden en staan honderden knotwilgen en een elzenbos. Het wilgenhout gaan we op rillen leggen, deels versnipperen en wegrijden voor een aanliggend wandelpad.

Wat moet je meenemen?
Voor bijna alles wordt gezorgd: koffie, frisdrank en als lunch een heerlijke soep. Men kan zelf als aanvulling een lunchpakket meenemen. Stevige, oude, werkkleding, laarzen en werkhandschoenen worden aanbevolen. Organisatie: Natuurwacht Bommelerwaard

Landelijke natuurwerkdag
Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.

Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden