over ons | adverteren | sitemap | contact

Nationaal Schoolontbijt


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD- Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt wordt er op scholen een week lang aandacht besteed aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig omdat er nog steeds veel kinderen niet. niet altijd of niet gezond ontbijten.

Burgermeestersontbijt Zaltbommel
Tijdens het burgemeestersontbijt deelt burgemeester Rehwinkel een gezond ontbijt met leerlingen van De Wegwijzer in Nederhemert. Ook de wethouders van het Zaltbommelse college delen in de week van het Nationaal Schoolontbijt een gezond ontbijt met leerlingen van verschillende scholen.

Burgermeestersontbijt Maasdriel
Woensdag 7 november 2018 komen alle leerlingen van groep 7/8 van de Deken Wehmeyerschool uit Velddriel ontbijten met burgemeester Van Kooten in het gemeentehuis van de gemeente Maasdriel.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Waarom is ontbijten belangrijk?
Ontbijten is belangrijk. Het lichaam heeft een ontbijt nodig om met energie aan de dag te beginnen. Wie goed ontbijt kan zich beter concentreren op werk of school. Ook krijgt het lichaam veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn en blijft het makkelijker op gezond gewicht. En daarnaast is ontbijten ook heel lekker en gezellig!

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Ook dit jaar betalen de burgemeesters de kinderen voor het ontbijt door middel van een donatie. Dit jaar is dat een donatie voor de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Eén van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas. Op een speelse manier leren waarbij scholieren dat iedereen erbij hoort. Net zoals bij het NationaalSchoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen’.
Datum
7 november 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 10 november 2017: Nationaal Schoolontbijt
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
De BourgondiŽr Zuivel
De BourgondiŽr Zuivel
Sfeervolle kaas- en delicatessenwinkel in het centrum van het vestingstadje Zaltbommel.Hier vind je de heerlijkste kazen en een uitgebreid assortiment aan chocola, noten, jams, sappen, wijnen, gedroogde worsten en nog veel meer.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden