over ons | adverteren | sitemap | contact

Na onrustige aanloop vierde Zaltbommel relatief rustig oud en nieuw


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Brandweer, politie en gemeente kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling met veel goed georganiseerde evenementen. De brandweer had echter zijn handen vol met 41 meldingen. Het overgrote deel van die meldingen was voor Brakel. En door een toename van het gebruik van zwaar vuurwerk en vieze brandjes is de schade dit jaar waarschijnlijk groot. De aanloop naar oud en nieuw was dit jaar beduidend onrustiger dan voorgaande jaren met veel meldingen voor de brandweer.

Goed georganiseerde evenementen
Locoburgemeester Adrie Bragt: “In de meeste dorpen was het een rustige nacht. Mogelijk hebben de vuurwerkshows die in 3 dorpen waren dit jaar daaraan bijgedragen. Het is mooi om met zijn allen te genieten van professioneel siervuurwerk. Zelf heb ik genoten van de show in Bruchem. Ook hulde aan de organisatoren van verschillende, goed georganiseerde, evenementen.”

Toename zwaar vuurwerk
Zorgen zijn er over het toenemend gebruik van zwaar vuurwerk en branden die onder meer ernstige schade aan het milieu toebrachten. Bragt: “Heel spijtig dat er caravans met autobanden in brand zijn gestoken. Dit soort vieze brandjes brengen het milieu ernstig schade toe en het schoonmaken en opruimen is een hoge kostenpost. Ook zien we een toename van schade door het gebruik van zwaar vuurwerk. De inzet van hulpdiensten, het opruimen en het repareren van de schade kost elk jaar weer veel geld. Dat is echt zonde en onnodig!” Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De gemeente inventariseert de komende de weken de schade.

Samenwerking
Net als andere jaren werkten gemeente, brandweer en politie tijdens oud en nieuw weer nauw samen. Bragt: “Doordat 2 agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking.”
Datum
1 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden