over ons | adverteren | sitemap | contact

Na onrustige aanloop vierde Zaltbommel relatief rustig oud en nieuw


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Brandweer, politie en gemeente kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling met veel goed georganiseerde evenementen. De brandweer had echter zijn handen vol met 41 meldingen. Het overgrote deel van die meldingen was voor Brakel. En door een toename van het gebruik van zwaar vuurwerk en vieze brandjes is de schade dit jaar waarschijnlijk groot. De aanloop naar oud en nieuw was dit jaar beduidend onrustiger dan voorgaande jaren met veel meldingen voor de brandweer.

Goed georganiseerde evenementen
Locoburgemeester Adrie Bragt: “In de meeste dorpen was het een rustige nacht. Mogelijk hebben de vuurwerkshows die in 3 dorpen waren dit jaar daaraan bijgedragen. Het is mooi om met zijn allen te genieten van professioneel siervuurwerk. Zelf heb ik genoten van de show in Bruchem. Ook hulde aan de organisatoren van verschillende, goed georganiseerde, evenementen.”

Toename zwaar vuurwerk
Zorgen zijn er over het toenemend gebruik van zwaar vuurwerk en branden die onder meer ernstige schade aan het milieu toebrachten. Bragt: “Heel spijtig dat er caravans met autobanden in brand zijn gestoken. Dit soort vieze brandjes brengen het milieu ernstig schade toe en het schoonmaken en opruimen is een hoge kostenpost. Ook zien we een toename van schade door het gebruik van zwaar vuurwerk. De inzet van hulpdiensten, het opruimen en het repareren van de schade kost elk jaar weer veel geld. Dat is echt zonde en onnodig!” Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De gemeente inventariseert de komende de weken de schade.

Samenwerking
Net als andere jaren werkten gemeente, brandweer en politie tijdens oud en nieuw weer nauw samen. Bragt: “Doordat 2 agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking.”
Datum
1 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden