over ons | adverteren | sitemap | contact

Na onrustige aanloop vierde Zaltbommel relatief rustig oud en nieuw


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Brandweer, politie en gemeente kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling met veel goed georganiseerde evenementen. De brandweer had echter zijn handen vol met 41 meldingen. Het overgrote deel van die meldingen was voor Brakel. En door een toename van het gebruik van zwaar vuurwerk en vieze brandjes is de schade dit jaar waarschijnlijk groot. De aanloop naar oud en nieuw was dit jaar beduidend onrustiger dan voorgaande jaren met veel meldingen voor de brandweer.

Goed georganiseerde evenementen
Locoburgemeester Adrie Bragt: “In de meeste dorpen was het een rustige nacht. Mogelijk hebben de vuurwerkshows die in 3 dorpen waren dit jaar daaraan bijgedragen. Het is mooi om met zijn allen te genieten van professioneel siervuurwerk. Zelf heb ik genoten van de show in Bruchem. Ook hulde aan de organisatoren van verschillende, goed georganiseerde, evenementen.”

Toename zwaar vuurwerk
Zorgen zijn er over het toenemend gebruik van zwaar vuurwerk en branden die onder meer ernstige schade aan het milieu toebrachten. Bragt: “Heel spijtig dat er caravans met autobanden in brand zijn gestoken. Dit soort vieze brandjes brengen het milieu ernstig schade toe en het schoonmaken en opruimen is een hoge kostenpost. Ook zien we een toename van schade door het gebruik van zwaar vuurwerk. De inzet van hulpdiensten, het opruimen en het repareren van de schade kost elk jaar weer veel geld. Dat is echt zonde en onnodig!” Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De gemeente inventariseert de komende de weken de schade.

Samenwerking
Net als andere jaren werkten gemeente, brandweer en politie tijdens oud en nieuw weer nauw samen. Bragt: “Doordat 2 agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking.”
Datum
1 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden