over ons | adverteren | sitemap | contact

Museum de Oersprong klaar voor nieuw seizoen


Deel deze pagina

Zondag 3 april gaat het seizoen van start in museum “De Oersprong” met als motto: “Geheimenissen der Aarde en geslepen schoonheid”

In het najaar van 2015 hebben een aantal vrijwilligers van het museum Idar-Oberstein en omgeving bezocht. De twee dorpjes op de Hunsrück in Duitsland zijn beroemd vanwege hun mineraalvondsten en edelsteenslijperijen. Zij vormden een grote inspiratiebron voor de nieuwe 2016 expositie. Het “Tute Natura” kabinet staat derhalve geheel in het teken van de mineralogie en slijptech-nieken.Te zien zijn nieuwe aanwinsten zoals: geoden, agaten en mineralen als: Wulfeniet, Aragoniet en Malachiet. Aan de hand van een display met plakjes steen zijn de opvolgende slijpstadia bij het vervaardigen van een siersteen te zien. Ook een fragment van ooit in een slijperij gebruikt stuk slijp(zand)steen geeft een kijkje in het oeroude ambacht van gesteenteslijper. Gaandeweg zal de bezoeker een steeds concreter beeld krijgen bij de geheimzinnige titel van deze expositie.

Twee vitrines staan volledig in het teken van de laatste ijstijdperiode. Botmateriaal van onder meer mammoet en neushoorn en ook enkele primitieve gebruiksvoorwerpen van mensachtigen heeft in deze vitrines een plaats gekregen.

Een bijzondere nieuwe aanwinst is een primitieve 400 miljoen jaar oude 70 cm. lange vertegenwoordiger van de Nautilusachtigen in z’n oervorm: namelijk recht. Ze wordt tentoongesteld samen met andere fossiele en meer recente familieleden.

Tot slot: de geheel vernieuwde Museumshop biedt u een nog ruimere keuze aan fossielen, mineralen, sieraden, cadeaubonnen en boeken.

 
Datum
1 april 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Museum de Oersprong is gevestigd in het oude dijkmagazijn van Waardenburg. Elke zondag is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur, uitgezonderd de winterperiode. Toegang is € 4,00 (tot 10 jaar gratis).
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden