over ons | adverteren | sitemap | contact

Mogelijk zwemmersjeuk bij Parkeiland


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Afgelopen dagen kwamen meerdere meldingen bij de gemeente Zaltbommel over rode bultjes bij kinderen die gespeeld hebben in het water op het Koning Willem-Alexanderpark (Parkeiland) in Zaltbommel. Vermoedelijk is er sprake van zwemmersjeuk. Dit is een onschuldige maar vervelende lichamelijke reactie op parasietenlarfjes van watervogels.

Allergische reactie
De parasiet komt via de uitwerpselen van watervogels in het water terecht. Uit de parasieteitjes komen vervolgens larfjes die op zoek gaan naar watervogels en dringen via de huid of poten naar binnen. Als de larfjes met een mens in aanraking komen, proberen zij de huid binnen te dringen. De larfjes worden direct door het menselijke afweermechanisme onschadelijk gemaakt. Bij veel mensen ontstaat een soort allergische reactie waardoor de huid gaat jeuken. Dit gaat na een aantal dagen weer over. Wij raden kinderen die op het Parkeiland in het water gespeeld hebben aan de handen goed te wassen. En te douchen als ze met meer dan alleen de handen het water aangeraakt hebben.

Parkeiland geen zwemwater
Het water op het Parkeiland is geen zwemwater en wordt ook niet door de provincie Gelderland gecontroleerd. Om die reden en omdat het een normaal en relatief onschuldig verschijnsel is, plaatsen wij hier geen waarschuwingsborden. Zwemmersjeuk is overigens met de normale zwemwateronderzoeken niet aan te tonen. De larfjes zijn met het blote oog niet te zien. Wij raden iedereen aan om alleen te zwemmen in officieel veilig zwemwater. Op de website van de provincie Gelderland staat de actuele informatie over de zwemvoorzieningen in onze gemeente.

Datum
15 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden