?> Mogelijk zwemmersjeuk bij Parkeiland - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Mogelijk zwemmersjeuk bij Parkeiland


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Afgelopen dagen kwamen meerdere meldingen bij de gemeente Zaltbommel over rode bultjes bij kinderen die gespeeld hebben in het water op het Koning Willem-Alexanderpark (Parkeiland) in Zaltbommel. Vermoedelijk is er sprake van zwemmersjeuk. Dit is een onschuldige maar vervelende lichamelijke reactie op parasietenlarfjes van watervogels.

Allergische reactie
De parasiet komt via de uitwerpselen van watervogels in het water terecht. Uit de parasieteitjes komen vervolgens larfjes die op zoek gaan naar watervogels en dringen via de huid of poten naar binnen. Als de larfjes met een mens in aanraking komen, proberen zij de huid binnen te dringen. De larfjes worden direct door het menselijke afweermechanisme onschadelijk gemaakt. Bij veel mensen ontstaat een soort allergische reactie waardoor de huid gaat jeuken. Dit gaat na een aantal dagen weer over. Wij raden kinderen die op het Parkeiland in het water gespeeld hebben aan de handen goed te wassen. En te douchen als ze met meer dan alleen de handen het water aangeraakt hebben.

Parkeiland geen zwemwater
Het water op het Parkeiland is geen zwemwater en wordt ook niet door de provincie Gelderland gecontroleerd. Om die reden en omdat het een normaal en relatief onschuldig verschijnsel is, plaatsen wij hier geen waarschuwingsborden. Zwemmersjeuk is overigens met de normale zwemwateronderzoeken niet aan te tonen. De larfjes zijn met het blote oog niet te zien. Wij raden iedereen aan om alleen te zwemmen in officieel veilig zwemwater. Op de website van de provincie Gelderland staat de actuele informatie over de zwemvoorzieningen in onze gemeente.

 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden