over ons | adverteren | sitemap | contact

Mishandeling en brand bij plofkraak, politie zoekt getuigen


Deel deze pagina

Kerkdriel - Bij een plofkraak op maandag 5 december, vroeg in de ochtend, is een grote brand ontstaan in twee panden en is een man zwaar gewond geraakt. De daders zijn in een zwarte Audi gevlucht. De politie zoekt getuigen. De winkels op het Zwijsenplein en de Delkant blijven vandaag in verband met de brand gesloten.

De plofkraak vond plaats bij een pinautomaat die in een winkel aan het Monseigneur Zwijsenplein is gevestigd. Rond 04.00 uur schrokken de eigenaar en omwonenden wakker van een explosie. De daders waren toen nog aanwezig. Een man ging de winkel binnen, waarna er een vechtpartij ontstond met de daders. De man is daarbij mishandeld. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Wie heeft deze auto gezien?
Getuigen zagen kort na de plofkraak een donkere Audi wegrijden. Hebt u afgelopen nacht in de omgeving van Kerkdriel zo’n auto gezien en hebt u het vermoeden dat deze met de plofkraak te maken zou kunnen hebben? Bel dan de politie via 0900-8844.
In verband met het automerk wordt een verband gelegd met de zogeheten Audi-bende die al een tijd, vooral in Duitsland, plofkraken pleegt en er daarna vandoor gaat in snelle Audi's.

Grote brand
In Kerkdriel woedt een grote brand die is ontstaan na een plofkraak. Een boekhandel en een drogist staan in brand. De HEMA en een groentenwinkel naast de twee brandende panden hebben rookschade opgelopen. Om 8:30 uur werd via twitter het sein 'brand meester'afgegeven. In verband met de brand zijn tientallen mensen geëvacueerd. Ze worden voorlopig opgevangen op het gemeentehuis.

Hulpverlening en onderzoek
De hulpdiensten zijn druk bezig met het blussen van de brand en de opvang van omwonenden. Meer informatie daarover wordt via @crisisGLZ op twitter verspreid. De politie is ter plaatse al gestart met een sporenonderzoek. In de nacht heeft de politiehelikopter al gevlogen om de daders te vinden, maar helaas zijn zij ontkomen.
Datum
5 december 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden