over ons | adverteren | sitemap | contact

Minister Bussemaker bezoekt Slot Loevestein


Tevens viering hoogste punt bouw


Deel deze pagina

Directeur Ien Stijns is vereerd met het bezoek van de minister. “Voor Slot Loevestein is dit een mooie kans om te laten zien wat onze toegevoegde waarde is. We zijn volop in ontwikkeling met de realisatie van een nieuwe publiekspresentatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de verbouwing in de vesting. We kijken niet achterom, maar vooruit. Onze blik is gericht op de toekomst en ondanks dat we geen subsidie meer krijgen voor publiek en presentatie gaan we door. Hoe wij de toekomst van Slot Loevestein zien, leggen we graag aan de minister voor en we zijn blij dat we de gelegenheid hiervoor krijgen.”

Programma
Minister Bussemaker komt met de watertaxi vanuit Gorinchem om 13.00 uur aan op Slot Loevestein. Na een gesprek met directeur Ien Stijns, voorzitter van de Raad van Toezicht Roelof Bleker, en gedeputeerde van de provincie Gelderland Annemieke Traag, staat een ronde tafel gesprek met genodigden op het programma. Om 15.00 zal het hoogste punt van de bouw worden gevierd met het hijsen van de vlag door de minister en de gedeputeerde en het schenken van traditioneel pannenbier. Pers en betrokkenen zijn hierbij van harte welkom! Om 15.30 uur is het werkbezoek afgelopen.

Verbouwing
De verbouwing is onderdeel van het Masterplan dat in drie fases wordt uitgevoerd van 2012 - 2020. Het complex is nu onvoldoende toegerust voor de meer dan 120.000 bezoekers die er jaarlijks komen. De voorzieningen zijn verouderd en de capaciteit is onvoldoende. Om ook de komende decennia een topmonument te blijven, investeert Loevestein in verbetering van de dienstverlening en uitbreiding van het aanbod. Het kasteel en de vesting blijven tijdens de verbouwing gewoon open voor bijv. een museumbezoek, bijzonder feestje of luxe overnachting.

Vier gebouwen in de vesting worden aangepast aan hedendaagse eisen. De voormalige hoofdwacht met soldatenhuisjes krijgen een multifunctionele functie als ontvangstruimte met horeca, museumwinkel en bezoekerscentrum in het zuiden van de Hollandse Waterlinie. Bezoekers krijgen er straks informatie over historie, betekenis en functie van de Waterlinie en de relatie met de omgeving. In het Arsenaal, een prachtig gebouw met authentieke uitstraling, wordt ruimte gemaakt voor met name groepen. Heel geschikt voor een feest op locatie, een familiedag, originele teamuitjes en een exclusieve vergaderlocatie. Eén gebouw wordt kantoorruimte en op de plaats waar de kapschuur stond, herrijst een gebouw dat er in de 18e eeuw al stond. In dit 'nieuwe' gebouw komen duurzame energievoorzieningen (Warmte Koude Opslag), opslag en extra toiletten voor vestingbezoekers. De verbouwing moet in september 2013 klaar zijn.
Bron:
Slot Loevestein
Datum
22 maart 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Negatief besluit in 2012

In december 2012 oordeelde Minister Bussemaker nog negatief over de toekenning van subsidie voor publiek en presentatie van het Slot. Ondanks de uitgebreide campagne #RedLoevestein die tot aan het Binnenhof werd gevoerd.Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden