over ons | adverteren | sitemap | contact

Meer uitlaatplaatsen voor hondenbezitters in Zaltbommel


Deel deze pagina

In de gemeente Zaltbommel zijn vanaf nu 25 extra uitlaatplaatsen en de poepzuiger houdt meer plaatsen in de gemeente schoon. Dat staat in het nieuwe hondenpoepbeleid van de gemeente. In totaal zijn er nu 61 uitlaatplaatsen in de gemeente Zaltbommel waar baasjes hun hond kunnen uitlaten zonder dat zij de poep hoeven op te ruimen.

In Zaltbommel zijn zo’n 2.300 honden geregistreerd. Hun baasjes beleven veel plezier aan hen, maar veel inwoners ergeren zich aan de hondenpoep. Daarom stelt de gemeente regels op en zorgt ze voor meer uitlaatplaatsen in de gemeente. Wethouder Bragt: “Als elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.”

61 uitlaatplaatsen
Voornamelijk in de dorpen zijn er veel locaties bijgekomen waar baasjes hun hond kunnen uitla-ten en de poep niet hoeven op te ruimen. Ook de locaties waar de poepzuiger het gebied schoonhoudt zijn uitgebreid. De poepzuiger komt in delen van Aalst, Brakel, Gameren, Kerkwijk, Zaltbommel en Zuilichem.

Overzicht uitlaat- en losloopgebieden
Een overzicht van de uitlaat- en loslooplocaties per dorp of wijk staat op de website www.zaltbommel.nl. In de loop van het voorjaar komen er bordjes bij die voorzie-ningen. De stadswallen in Zaltbommel en het gebied rondom de Tijningenplas zijn geen uitlaat-plaats meer, dat betekent dat hondenbezitters daar voortaan weer verplicht zijn om de poep op te ruimen. Hondenbezitters ontvangen een folder van de gemeente met alle informatie.

Regels in een notendop
De regels zijn hetzelfde gebleven. Zo moeten honden binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn en mag de hond buiten de bebouwde kom en op losloopplaatsen loslopen. Binnen de bebouwde kom moeten baasjes de hondenpoep opruimen, behalve op losloop of uitlaatplaatsen. En honden zijn niet welkom op speelweiden en in speeltuinen.

Toezicht en boetes
BOA’s houden toezicht op het naleven van de regels. Eerst met waarschuwingen en na het voorjaar met boetes. Baasjes die het netjes houden, voorkomen een boete. De boete voor het niet aangelijnd hebben van een hond in de openbare ruimte is € 90,-. Voor een hond laten verblijven op openbare plekken zoals een speel-weide, speelplaats of zandbak of vergelijkbare plaatsen, is de bekeuring € 140,-. Het niet vol-doen aan de opruimplicht tot slot, kost eveneens € 140,-.
Datum
11 februari 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden