?> Meer uitlaatplaatsen voor hondenbezitters in Zaltbommel - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Meer uitlaatplaatsen voor hondenbezitters in Zaltbommel


Deel deze pagina

In de gemeente Zaltbommel zijn vanaf nu 25 extra uitlaatplaatsen en de poepzuiger houdt meer plaatsen in de gemeente schoon. Dat staat in het nieuwe hondenpoepbeleid van de gemeente. In totaal zijn er nu 61 uitlaatplaatsen in de gemeente Zaltbommel waar baasjes hun hond kunnen uitlaten zonder dat zij de poep hoeven op te ruimen.

In Zaltbommel zijn zo’n 2.300 honden geregistreerd. Hun baasjes beleven veel plezier aan hen, maar veel inwoners ergeren zich aan de hondenpoep. Daarom stelt de gemeente regels op en zorgt ze voor meer uitlaatplaatsen in de gemeente. Wethouder Bragt: “Als elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.”

61 uitlaatplaatsen
Voornamelijk in de dorpen zijn er veel locaties bijgekomen waar baasjes hun hond kunnen uitla-ten en de poep niet hoeven op te ruimen. Ook de locaties waar de poepzuiger het gebied schoonhoudt zijn uitgebreid. De poepzuiger komt in delen van Aalst, Brakel, Gameren, Kerkwijk, Zaltbommel en Zuilichem.

Overzicht uitlaat- en losloopgebieden
Een overzicht van de uitlaat- en loslooplocaties per dorp of wijk staat op de website www.zaltbommel.nl. In de loop van het voorjaar komen er bordjes bij die voorzie-ningen. De stadswallen in Zaltbommel en het gebied rondom de Tijningenplas zijn geen uitlaat-plaats meer, dat betekent dat hondenbezitters daar voortaan weer verplicht zijn om de poep op te ruimen. Hondenbezitters ontvangen een folder van de gemeente met alle informatie.

Regels in een notendop
De regels zijn hetzelfde gebleven. Zo moeten honden binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn en mag de hond buiten de bebouwde kom en op losloopplaatsen loslopen. Binnen de bebouwde kom moeten baasjes de hondenpoep opruimen, behalve op losloop of uitlaatplaatsen. En honden zijn niet welkom op speelweiden en in speeltuinen.

Toezicht en boetes
BOA’s houden toezicht op het naleven van de regels. Eerst met waarschuwingen en na het voorjaar met boetes. Baasjes die het netjes houden, voorkomen een boete. De boete voor het niet aangelijnd hebben van een hond in de openbare ruimte is € 90,-. Voor een hond laten verblijven op openbare plekken zoals een speel-weide, speelplaats of zandbak of vergelijkbare plaatsen, is de bekeuring € 140,-. Het niet vol-doen aan de opruimplicht tot slot, kost eveneens € 140,-.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden