over ons | adverteren | sitemap | contact

Meer ruimte voor terrassen in Maasdriel


Deel deze pagina

MAASDRIEL – Horecaondernemers in de gemeente Maasdriel mogen hun terras na 1 juni anders inrichten, zodat ze kunnen voldoen aan de 1,5 meter eis.

Ze hoeven hiervoor geen vergunning aan te vragen, maar moeten hun plannen wel even melden bij de gemeente. “Met deze meldingsplicht houdt de gemeente zicht op de initiatieven, terwijl vergunningsprocedures en leges worden voorkomen”, schrijft de gemeente op haar website.

Overkant
De ondernemers mogen hun terras uitbreiden vlakbij hun horecabedrijf, dat kan ook aan de overkant van de straat zijn, tegenover het bedrijf. De ondernemer moet zelf in overleg met buren of men kan instemmen met de situatie.

Verkeerssituatie
Verder mag de uitbreiding van het terras geen ‘negatieve invloed’ hebben op de verkeerssituatie, er mogen geen openbare wegen worden afgesloten, de hulpdiensten moeten overal nog goed bij kunnen.

Gezamenlijk
De gemeente roept voor locaties waar meerdere horecabedrijven bij elkaar zitten, ondernemers gezamenlijk een plan in te dienen.

1 oktober
De soepeler regels voor de terrassen duurt tot uiterlijk 1 oktober. Horecaondernemers kunnen hun initiatief schriftelijk indienen via e-mail.

(foto: gemeente Maasdriel)
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden