over ons | adverteren | sitemap | contact

Meer dan 100 mensen bezoeken bijeenkomst over statushouders


Deel deze pagina

Dinsdagmiddag 16 mei namen ruim 100 mensen deel aan de werkconferentie statushouders in De Pluk in Geldermalsen. Ze maakten plannen voor een veel meer geïntegreerde aanpak van de integratie en participatie van statushouders in de regio Rivierenland. Door kennis en ervaring te delen werden verbindingen gevonden en versterkt.

De deelnemers aan de werkconferentie waren afkomstig uitvan acht gemeenten uit de regio Rivierenland, Divosa, Vluchtelingenwerk, Vereniging Nederlandse gemeenten, GGD en Werkzaak Rivierenland. Er werd niet alleen over statushouders gepraat maar juist ook met hen. Enkele statushouders namen deel aan de voorbereiding en de conferentie zelf door hun ervaring met en beleving van de ontvangen ondersteuning te delen. Statushouders ontmoeten namelijk veel nieuwe en andere organisaties die ieder een deel van hun vragen beantwoorden en of problematiek helpen oplossen. Denk aan vragen als ‘wat is een zorgverzekering’, ‘waar vind ik een baan of een werkervaringsplaats’, en ‘waar kunnen mijn kinderen naar school of de peuteropvang’.

De deelnemers aan de werkconferentie verzorgen nu al de antwoorden op deze vragen. Ieder doet dat echter vaak vanuit zijn eigen organisaties.. Tijdens de werkconferentie is daarom ook gekeken waar partijen de samenwerking kunnen versterken. Per gemeente of deelregio, zoals bijvoorbeeld de Bommelerwaard, is kritisch gekeken naar de mate waarin het aanbod aansluit op de vraag van de statushouder, wat nu gemist wordt, en hoe dit beter kan. Daarbij is ook meegenomen welke kennis er bij de welzijnsorganisaties, de sociale wijkteams, huisartsen, huisartsassistenten, kerken en scholen is en hoe deze kennis gedeeld kan worden. Professionals leerden ook dat het belangrijk is om oog te hebben voor verschillen in achtergrond en beleving van zorgaanbod.

Organisaties benoemden tijdens de werkconferentie concrete acties waar ze mee aan de slag gaan; voorlichting over gezondheid geven, de toeleiding naar opleiding verbeteren, dagbestedingsprogramma opzetten met een achtl statushouders die op kamers wonen en heel graag (vrijwilligers)werk willen doen.

De Werkconferentie draagt bij aan een verbeterd aanbod aan statushouders. Een aanbod dat statushouders helpt om snel, met efficiënte en doelgerichte ondersteuning helpt hun leven opnieuw op te bouwen. Kortom mee te doen in de lokale maatschappij en economie.
Datum
17 mei 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden