over ons | adverteren | sitemap | contact

Medailleregen voor Hamarithi tijdens Open Bredase Turn Kampioenschap


Deel deze pagina

Turnvereniging S.V. Hamarithi uit Aalst is tijdens het pinksterweekend afgereisd naar Breda voor de Open Bredase Turn Kampioenschappen. Dit evenement dat georganiseerd wordt door de Bredase turnvereniging Bredagym duurt ruim drie dagen en heeft maarliefst 1200 deelnemers. De turnsters van Hamarithi behaalden drie keer een gouden medaille, vier keer een zilveren medaille en drie keer een bronzen medaille. Deze medailles werden behaald door zowel de jongste leden als de oudste leden.

De eerste gouden medaille viel al in de eerste wedstrijd op zaterdag. Aukje de Haan turnde in de Jeugd F, met een stabiele balkoefening en een mooi doorgeturnde brugoefening naar een eerste plaats. Ook een dag later werd er goud behaald door de nog jonge turnster Naomi de Keizer. De pre-instapper deed voor het eerst mee op het niveau D1. Ze maakte vooral indruk met haar vloeroefening, waar zij als enige pre-instapper veel bonuselementen turnde.

De derde gouden medaille was voor trainer Peter Valk. Al een kleine tijd geleden is hij gestopt met het wedstrijdturnen, maar de sport blijft kriebelen. Tijdens de Open Bredase Turn Kampioenschappen bestond er ook een senioren plus categorie, waarin oud-turners en turnsters konden deelnemen. In deze categorie turnde Peter strak en beheerst naar een eerste plaats. Ook trainster Femke Rooijens nam deel. Zij turnde geen volledige meerkamp en maakte dus geen kans op een medaille. Wel werd ze eerste op balk, tweede op vloer en derde op brug.

De eerste zilveren medaille was voor nieuwkomer Esra Kostense. De Junior F turnster heeft sinds een aantal weken haar oude vereniging verlaten om bij Hamarithi meer bij te leren. Alles wat ze in de korte tijd heeft geleerd kon ze laten zien op de wedstrijd in Breda en dat zorgde voor een zilveren plak. Ook pupil 1 N3 turnster Angelica Westerlaken en Jeugd D1 turnster Rosalie 't Lam turnden naar een tweede plaats.

De jongste turnster van de selectie, Eva van de Werken, die net 6 jaar is geworden deed mee in de pre-pre-instap, een leeftijdscategorie hoger dan dat zij oud is. Dit jonge talent wist de jury te verbazen en pakte een zilveren medaille, ondanks dat zij een jaar jonger is dan de rest van de meisjes. Op alle toestellen werd zij eveneens tweede.

Het brons ging naar de turnsters Mirre van der Beek, Vera Westervoort en Daniëlle de Keizer. Alle drie de turnsters turnde al vanaf het begin van de wedstrijd in de top mee. Mirre en Vera behaalden een hoge score op het toestel balk. Daniëlle zette de beste sprong neer.

Ook de overige uitslagen waren uitstekend te noemen. Op de zaterdag bij de junioren E werd Maudy Spitshuis 8e. Sam Glaubitz werd 14e en Juliëtte van der Zalm pakte de 15e plaats. Laura Koolhaas turnde in de Senior D naar een 13e plaats. Bij de pupillen 1 D2 werd Aylin Compen 8e en Eline van Zandvliet 11e.

Op eerste pinksterdag turnden pre-pre-instappers D3 Vicky Sonnema en Karlijn Hermes naar een 5e en 6e plaats. Fern Kant haalde in de pupillen 1 N3 een 4e plaats, waar Lieke Hermes een 7e plaats haalde bij de Instap D2.

Pre-instappers D1 Mille Groenevelt, Mirthe van der Schans en Carlijn van Zandvliet werden 4e, 7e en 8e. In een leeftijdscategorie lager werd Marit van Herp 4e. Ook in de avond was er nog een mooie 12e plaats voor Pupil 2 D2 Janine van Aalst.

Op tweede pinksterdag begon de dag goed met de instappers N2. Emma van de Werken werd 5e met een eerste plaats op sprong. Mari-Lynn van Boggelen werd 12e en Josefine 't Lam, die ook een leeftijdscategorie deelnam, werd 17e.

In de middag turnden Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel in de Pupil 1 N2. Hannah haalde een eerste plaats op balk, maar haar rekoefening werd onterecht laag beoordeeld en dat koste haar het podium. Ze werd 4e. Nayinthe werd 10e. Ook Dana turnde in deze ronde en werd 6e bij de Pupil 1 D1. De dag werd afgesloten met een 5e plaats voor Iris van de Werken in de Pupil 2 N3 en een 6e plaats voor Nienke Veninga bij de Senior C.
Datum
17 mei 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden