over ons | adverteren | sitemap | contact

Mantelzorger? Dat verdient een compliment!


Deel deze pagina

Inwoners die hulp krijgen van een mantelzorger kunnen ook dit jaar het mantelzorgcompliment van €100,- aanvragen. Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die in 2017 langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis hebben verzorgd. Zij kunnen het compliment voor 2017 bij de gemeente aanvragen van 1 oktober tot en met 11 november.

Wethouder Bragt:
“Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?
Inwoners die hulp krijgen van een mantelzorger kunnen het mantelzorgcompliment van €100,- voor één mantelzorger aanvragen. Kent u iemand die hulp krijgt van een mantelzorger, wijs hem of haar dan op de mogelijkheid een compliment voor zijn/haar mantelzorger aan te vragen! Inwoners die vorig jaar het mantelzorgcompliment aanvroegen, krijgen een brief waarmee zij het compliment over 2017 kunnen aanvragen.

Voorwaarden
Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als hij of zij:
• in 2017 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg verleende,
• voor minimaal 8 uur per week,
• en deze zorg onbetaald verleende.
Per zorgvrager kan er één mantelzorgcompliment aangevraagd worden.

Aanvragen?
Vul het online aanvraagformulier vanaf 1 oktober op http://tinyurl.com/mantelzorgcompliment in om het compliment aan te vragen of vraag een aanvraagformulier aan via het Wmo-loket van de gemeente via telefoonnummer 14 0418. Als de gemeente aanvullende informatie nodig heeft naar aanleiding van de aanvraag, neemt een medewerker contact op met de aanvrager.

Vragen?
Inwoners die vragen over het mantelzorgcompliment of het aanvragen ervan hebben kunnen contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente via telefoonnummer 14 0418.

Mantelzorgcompliment
Gemeenten hebben de wettelijke taak om de waardering van mantelzorgers vorm te geven. Zij krijgen hiervoor budget van het Rijk. Gemeenten mogen dit budget naar eigen inzicht inzetten om mantelzorgers te waarderen.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden